19 C
București
luni, aprilie 29, 2024

EGBA respinge propunerile suedeze de a înăsprii reglementările privind jocurile de noroc

Importante

Asociația Europeană pentru Jocuri și Pariuri (EGBA) a aruncat un raport suedez care solicită noi controale igaming, susținând că ar pune în pericol succesul pieței reglementate din Suedia.

Asociația s-a pronunțat în urma Comisiei suedeze pentru piața jocurilor de noroc (Spelmarknadsutredningen) care a făcut o serie de recomandări, inclusiv controale publicitare și plafoane de cheltuieli permanente, pentru a îmbunătăți standardele de protecție a jucătorilor.

Acesta a declarat că propunerile, cele mai recente modificări care vor fi prezentate de la punerea în aplicare a regulamentului în ianuarie 2019, nu vor îmbunătăți protecția jucătorilor în Suedia. În schimb, a spus EGBA, noile măsuri ar putea crea un nivel mai mare de risc.

„EGBA este îngrijorată de faptul că frecvența și sfera de aplicare a modificărilor de reglementare din Suedia periclitează succesul general al reglementării jocurilor de noroc online din țară și capacitatea sa de a oferi suedezilor un mediu online sigur, atractiv și reglementat unde pot paria”, a spus acesta.

Asociația a adăugat că schimbările regulate au avut loc deja în Suedia de la deschiderea pieței de jocuri de noroc autorizate la începutul anului 2019. Acest lucru a servit doar la crearea unui mediu instabil pentru licențiați.

Printre recomandările Comisiei se numărau faptul că plafonul de depozit de 5 000 SEK (439 GBP / 490 EUR / 580 USD) impus temporar pentru jocurile de cazino și prelungit luna trecută, ar trebui să fie permanent.

Recomandările au inclus, de asemenea, un apel pentru autoritatea de reglementare Spelinspektionen să intensifice eforturile pentru a clarifica obligația de îngrijire așteptată de la operatori în relațiile lor cu clienții. Aceasta ar include o interdicție de publicitate între orele 6:00 și 21:00 propuse, ca parte a eforturilor de protejare a jucătorilor de produsele considerate cele mai dăunătoare, cum ar fi sloturile.

EGBA a declarat că continuarea plafonului de depozit de 5.000 SEK a fost o politică deosebit de problematică, deoarece poate ajuta piața nereglementată și și-a remarcat opoziția față de plafon atunci când a fost implementată.

„Limitele de depunere impuse în mod generic, în ciuda faptului că sunt bine intenționate, încurajează mulți clienți, inclusiv cei care se confruntă cu un comportament problematic al jocurilor de noroc, să iasă de pe piața reglementată și să se joace pe site-urile de pe piața neagră care le permit să ocolească limita”, a spus acesta.

„Riscurile pentru protecția consumatorilor împotriva jocurilor de noroc pe piața neagră sunt foarte reale, în special pentru clienții vulnerabili: aceste site-uri web sunt ușor accesibile, ușor de accesat și nu aplică limite sau măsuri responsabile de jocuri de noroc, de exemplu registre de auto-excludere, cum ar fi schema suedeză Spelpaus . ”

EGBA a subliniat, de asemenea, un recent sondaj comandat de Spelinspektionen, care a constatat că jucătorii suedezi au un nivel foarte scăzut de înțelegere a diferențelor dintre piețele licențiate și cele fără licență. Sondajul a arătat că doar 5% dintre respondenți știau cum să verifice dacă un site de jocuri de noroc online este autorizat în Suedia.

Secretarul general al EGBA, Maarten Haijer, a spus că, deși recomandările au fost bine intenționate, acestea vor scădea canalizarea în Suedia și că acest lucru ar provoca mai mult rău din cauza lipsei de protecție pe piața fără licență.

„Membrii EGBA, inclusiv BOS, își acceptă responsabilitatea comună de a proteja clienții și ne gândim continuu la ce putem face mai mult, dar, fundamental, cel mai bun mod de a proteja clienții este să ne asigurăm că aceștia joacă pe piața reglementată cu companiile care sunt autorizate în și aplică legile privind protecția consumatorilor în Suedia.

„Efectul cumulativ al mai multor restricții pe piața suedeză va fi o canalizare mai redusă și mai multe jocuri de noroc pe piața neagră mai nereglementate. În ciuda faptului că este bine intenționat, acest lucru ar fi în mod clar contraproductiv și va afecta siguranța consumatorului. ”

Raportul a recomandat, de asemenea, măsuri suplimentare pentru eliminarea activității fără licență, inclusiv un sistem de licențiere pentru furnizori, despre care EGBA a spus că este „binevenită”.

- Advertisement -

Mai multe

- Advertisement -

Ultimele postări

Macao întârzie revizuirea legii jocurilor din cauza pandemiei

Revizuirea legislației privind jocurile de noroc a fost amânată din cauza impactului pandemiei Covid-19, potrivit directorului executiv al SAR, Ho Iat Seng. Ho a spus...

Veniturile din jocurile de noroc în Europa scad cu aproape un sfert în 2020

Veniturile totale ale jocurilor de noroc din Europa vor scădea cu aproape un sfert anul acesta din cauza impactului pandemiei COVID-19. Noile date publicate de...

HeadsUp în discuții de fuziune și achiziție înainte de lansarea pariurilor din Canada

HeadsUp Entertainment - fostul proprietar al turneului canadian de poker - discută despre o potențială fuziune sau achiziție înainte de intrarea pe piața reglementată...

EGBA respinge propunerile suedeze de a înăsprii reglementările privind jocurile de noroc

Asociația Europeană pentru Jocuri și Pariuri (EGBA) a aruncat un raport suedez care solicită noi controale igaming, susținând că ar pune în pericol succesul...

Actualizare a regulamentelor jocurilor de noroc din Europa – Decembrie 2020

Sportbook.ro împreună cu Szilaghi Consulting oferă o imagine de actualitate a reglementărilor igaming din toată Europa. AUSTRIA Produse de jocuri de noroc reglementate: pariuri sportive, pariuri...