22.5 C
București
luni, iulie 15, 2024

Regulatorul suedez penalizează ATG și Spooniker pentru portita din plafonul de depozit

Importante

Autoritatea suedeză pentru jocuri de noroc Spelinspektionen a amendat atât marca Kindred Spooniker, cât și fostul monopol de curse AB Trav och Gallop (ATG) SEK1m pe săptămână, după ce a descoperit o portiță care le-a permis clienților să ocolească plafonul de depozit controversat al țării.

Ambele sancțiuni provin de la o inspecție din iulie 2020, pentru a se asigura că operatorii respectă plafonul de depozit SEK5000 pentru cazinourile online, implementat din cauza pandemiei Covid-19.

Ambii operatori au fost obligați să explice modul în care au respectat regula și fiecare a spus că a făcut ca toți jucătorii să stabilească o limită de depozit, așa cum este cerut de legea suedeză. Celor cu o limită mai mare de 5 000 SEK li s-a permis să utilizeze oferta de pariuri a operatorului numai.

Cu toate acestea, Spelinspektionen a subliniat că un jucător ar putea pur și simplu să stabilească o limită mare, să depună mai mulți bani, apoi să își reducă limita și să joace jocuri de cazino online cu mai mult de 5.000 SEK.

ATG a spus că mai puțin de 100 de jucători și-au ridicat limita de depunere pe site-ul său, au depus mai mulți bani, apoi și-au redus din nou limita și a spus că contactează jucătorii care prezintă semne de jocuri de noroc cu probleme. A adăugat că cei care își modifică în mod repetat limitele într-un mod care sugerează că au o problemă sunt blocați de la joc.

Ambii operatori au mai spus că regulile privesc limitele depozitelor care trebuie să fie în vigoare pentru jucătorii de cazinouri online, mai degrabă decât dimensiunea depozitelor aflate în prezent într-un cont, astfel că a susținut că punerea sa în aplicare a regulilor a fost corectă.

„Aplicarea dispoziției așa cum are Spelinspektionen ar fi contrară principiului legalității. ATG a implementat dispoziția în conformitate cu formularea și în conformitate cu memorandumul Guvernului “, a spus ATG.

Cu toate acestea, Spelinspektionen a subliniat o linie din lege conform căreia operatorii trebuie să „se asigure că limita nu poate fi depășită”. Acesta a spus că deținătorii de licență trebuie să se asigure că jucătorii nu cheltuiesc mai mult de 5.000 SEK din depozite săptămânale pe jocuri de cazino online.

„Dacă se dovedește că un jucător poate adăuga peste 5000 SEK pe săptămână pentru jocuri online, de ex. punând mai întâi bani sub pretenția că vor fi folosiți pentru pariuri, dar apoi punând banii depuși la dispoziție pentru jocuri online, licențiatul nu este considerat că acționează în conformitate cu regulamentul temporar ”, a spus acesta.

În plus, a menționat că această lacună a permis jucătorilor să cheltuiască până la 50.000 SEK de noi depozite într-o săptămână pe jocuri de cazino online.

„Faptul că ATG a ales să suspende un număr de jucători care au depășit limitele de depunere în modul descris mai sus nu modifică evaluarea Inspectoratului Suedez de Jocuri, ci întărește doar imaginea că modul în care ATG a ales să gestioneze limita de depunere nu își îndeplinește funcția “, a adăugat aceasta.

Spelinspektionen a decis că încălcarea regulilor nu poate fi nici clasificată drept gravă – ceea ce ar putea duce la revocarea licenței -, nici banală, ceea ce ar permite aplicarea unei amenzi.

A ordonat ambilor operatori să închidă imediat lacuna și să plătească o amendă de 1 milion SEK pentru fiecare săptămână în care rămâne deschisă, începând cu trei săptămâni de la publicarea hotărârii.

- Advertisement -

Mai multe

- Advertisement -

Ultimele postări

Macao întârzie revizuirea legii jocurilor din cauza pandemiei

Revizuirea legislației privind jocurile de noroc a fost amânată din cauza impactului pandemiei Covid-19, potrivit directorului executiv al SAR, Ho Iat Seng. Ho a spus...

Veniturile din jocurile de noroc în Europa scad cu aproape un sfert în 2020

Veniturile totale ale jocurilor de noroc din Europa vor scădea cu aproape un sfert anul acesta din cauza impactului pandemiei COVID-19. Noile date publicate de...

HeadsUp în discuții de fuziune și achiziție înainte de lansarea pariurilor din Canada

HeadsUp Entertainment - fostul proprietar al turneului canadian de poker - discută despre o potențială fuziune sau achiziție înainte de intrarea pe piața reglementată...

EGBA respinge propunerile suedeze de a înăsprii reglementările privind jocurile de noroc

Asociația Europeană pentru Jocuri și Pariuri (EGBA) a aruncat un raport suedez care solicită noi controale igaming, susținând că ar pune în pericol succesul...

Actualizare a regulamentelor jocurilor de noroc din Europa – Decembrie 2020

Sportbook.ro împreună cu Szilaghi Consulting oferă o imagine de actualitate a reglementărilor igaming din toată Europa. AUSTRIA Produse de jocuri de noroc reglementate: pariuri sportive, pariuri...