13.9 C
București
vineri, martie 31, 2023

Companiile din întreaga lume își încurajează măsurile antifraudă și funcționează…

Importante

Frauda este în creștere la nivel global, iar fraudatorii dezvoltă continuu noi modalități de a ataca companiile și clienții. Milioane de oameni sunt afectați de fraudă în fiecare an și se estimează că în 2019, infractorii au câștigat 4,2 trilioane de dolari din activitatea frauduloasă din întreaga lume.

În acest peisaj în mișcare, organizațiile trebuie să își păstreze măsurile de combatere a fraudei, asigurându-se că sunt la înălțimea de a-și proteja clienții și de a face față încălcărilor în consecință.

Frauda este o problemă globală care afectează toate organizațiile din întreaga lume, însă frauda profesională este adesea nedetectată și deseori niciodată raportată. La cel mai înalt nivel, există trei categorii de fraudă profesională:

Deturnarea activelor, care implică un angajat care fură sau folosește în mod greșit resursele organizației angajatoare. Acest lucru se întâmplă în marea majoritate a schemelor de fraudă (86% din cazuri), dar aceste scheme tind, de asemenea, să provoace cea mai mică pierdere mediană, la 100.000 USD per caz.

Scheme de fraudă a declarațiilor financiare, în care făptuitorul provoacă în mod intenționat o denaturare semnificativă sau o omisiune în situațiile financiare ale organizației. Acestea sunt cele mai puțin frecvente (10% din scheme), dar cea mai costisitoare categorie de fraudă profesională.

Corupția – care include infracțiuni precum luare de mită, conflicte de interese și extorcare – cade la mijloc atât în ​​ceea ce privește frecvența, cât și daunele financiare. Aceste scheme apar în 43% din cazuri și provoacă o pierdere mediană de 200.000 USD.

Cel mai recent studiu al ACFE este cel mai mare din lume privind frauda profesională și include date despre făptași din peste 2.000 de cazuri de fraudă. Studiul a constatat că:

80% dintre făptași au primit un fel de pedeapsă, multe organizații care se ocupă cu persoane frauduloase din interior și pun pedepse corespunzătoare.

Peste un sfert din cazurile de fraudă studiate au rezultat într-un proces civil în care majoritatea au dus la judecarea victimei, pierderea medie fiind de 400.000 de dolari.
Aproape două treimi din cazuri au fost trimise către forțele de ordine și peste jumătate dintre acestea au făcut obiectul unei plângeri de vinovăție.

Frauda este în creștere la nivel global, iar infractorii folosesc metode din ce în ce mai sofisticate pentru a fura informații personale, dar organizațiile devin mai bune în detectarea și pedepsirea faptelor frauduloase.

- Advertisement -

Mai multe

- Advertisement -

Ultimele postări

Macao întârzie revizuirea legii jocurilor din cauza pandemiei

Revizuirea legislației privind jocurile de noroc a fost amânată din cauza impactului pandemiei Covid-19, potrivit directorului executiv al SAR, Ho Iat Seng. Ho a spus...

Veniturile din jocurile de noroc în Europa scad cu aproape un sfert în 2020

Veniturile totale ale jocurilor de noroc din Europa vor scădea cu aproape un sfert anul acesta din cauza impactului pandemiei COVID-19. Noile date publicate de...

HeadsUp în discuții de fuziune și achiziție înainte de lansarea pariurilor din Canada

HeadsUp Entertainment - fostul proprietar al turneului canadian de poker - discută despre o potențială fuziune sau achiziție înainte de intrarea pe piața reglementată...

EGBA respinge propunerile suedeze de a înăsprii reglementările privind jocurile de noroc

Asociația Europeană pentru Jocuri și Pariuri (EGBA) a aruncat un raport suedez care solicită noi controale igaming, susținând că ar pune în pericol succesul...

Actualizare a regulamentelor jocurilor de noroc din Europa – Decembrie 2020

Sportbook.ro împreună cu Szilaghi Consulting oferă o imagine de actualitate a reglementărilor igaming din toată Europa. AUSTRIA Produse de jocuri de noroc reglementate: pariuri sportive, pariuri...