13.1 C
București
vineri, octombrie 30, 2020

Proiectul de lege al Ucrainei pentru jocuri de noroc gata pentru a doua lectură

Importante

Un proiect de lege pentru legalizarea și reglementarea jocurilor de noroc online și terestre din Ucraina a fost aprobat de Comisia pentru finanțe, impozite și politici vamale din parlamentul țării (Verkhovna Rada) și este acum gata pentru a doua lectură.

Slujitorul guvernator al Partidului Poporului a anunțat aprobarea comisiei a proiectului de lege ieri (3 iunie).

“Comitetul a susținut aproape în unanimitate formarea unei noi piețe de jocuri de noroc și acum solicită sprijinul Verkhovna Rada.” Andriy Motovilovets a declarat: „Suntem pe deplin pregătiți pentru cea de-a doua lectură.

Proiectul de lege, 2285-D, a fost introdus de Oleg Marusyak ca una dintre cele șase alternative la reformele prezentate de slujitorul guvernului condus de Partidul Poporului în Parlament în octombrie 2019. A trecut o primă lectură în ianuarie 2020, după ce a fost respins în un vot inițial în decembrie.

Comitetul a adus modificări proiectului de lege încă de la prima lectură, care nu au fost încă publicate.

Deputații Halyna Vasylchenko și Yaroslav Zhelezniak, ambii ai partidului politic de opoziție, au declarat că au părăsit audierea comisiei pentru a protesta împotriva unor modificări aduse din primul proiect de lege. Acestea includ eliminarea limitei numărului de mașini de jocuri din țară, stabilite anterior la 40.000, și mașinile de blocare a provizioanelor fiind plasate la 500 m de școală.

În plus, Vasylchenko și Zhelezniak au spus că doresc să vadă mașini de sloturi limitate doar la hoteluri de cinci stele, mai degrabă decât permise la locurile de trei și patru stele.

Versiunea proiectului de lege al lui Marusyak care a fost trecut la prima lectură include o taxă de licență mai mică pentru jocurile de noroc online decât oricare dintre alternative, la 6,6 miliarde USD (200,700 GBP / 222 800 € / 251 000 USD). Versiunea inițială a proiectului de lege a inclus, de asemenea, o taxă minimă de licență de USD41.7 milioane pentru cazinourile din hotelurile cu 200-250 de camere și o taxă de 62,6 milioane USD pentru cazinourile din hoteluri cu 250 sau mai multe camere. Aceste taxe de licență vor urmări salariul minim al țării pentru a ajusta inflația.

Proiectul de lege ar determina licențele de rezervare prin intermediul unui sistem în care fiecare licențiat ar avea drepturile de a deschide 5 magazine de pariuri. Licențele se vor acorda pe regiune, cu 32 de licențe care vor fi puse la dispoziție la Kiev; 16 între celelalte orașe mari ale Ucrainei, Odes și Harkov; și încă 32 în restul țării.

În cazul în care factura este adoptată, Rada trebuie să paseze, de asemenea, un alt act pentru a stabili modul în care industria va fi impozitată. În prezent, există patru facturi fiscale diferite pentru jocuri de noroc pe care Rada trebuie să le ia în considerare.

Un proiect de lege depus în comun de Marusyak și Marian Zablotskyi, Bill 2713, stabilește rata de impozit pentru toate jocurile de noroc și loterii la 25%. O alternativă – 2713-1, înaintată de Dmytro Natalukha – propune o rată de impozit GGR de 7,5% din rezervări, 12,5% din jocurile de noroc online și 22% din loterii.

O a treia, 2713-2, prezentată de Oleksandr Dubinsky, urmărește, de asemenea, să stabilească o rată forfetară de impozit de 25% din GGR pentru toate formele de jocuri de noroc: online, bazat pe teren și loterii.

În sfârșit, proiectul de lege 2713-3, înaintat de Artem Dubnov, ar casă impozite specifice jocurilor de noroc în întregime, guvernul câștigând bani din industrie doar prin taxe de licență și impozite normale pe afaceri și pe venit.

După ce inițial proiectul de lege 2285-D a fost respins, președintele Volodymyr Zelensky a declarat că va începe să aplice mult mai strict legile anti-jocuri ale Ucrainei. De atunci, instanțele ucrainene au emis ordine de blocare pe mai multe site-uri de igaming neautorizate, inclusiv o listă de 32 în februarie și alte 59 în mai.

Asociația operatorilor de telecomunicații din Ucraina (Telas), Asociația de internet din Ucraina, Camera de telecomunicații din Ucraina și alte organisme de telecomunicații au făcut apel la Comitetul pentru transformare digitală pentru a pune capăt acestor ordine de blocare.

Comitetul pentru transformare digitală a transmis apoi o recomandare Comisiei pentru finanțe, impozite și politici vamale pentru a interzice aceste ordine în noul proiect de lege. Cu toate acestea, nu va fi clar dacă o astfel de prevedere se află în factura finală până la publicarea acesteia.

- Advertisement -

Mai multe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Ultimele postări

DraftKings asigură accesul pe piața Michigan cu Bay Mills

DraftKings și-a unit forțele cu Bay Mills Resort & Casino pentru a lansa pariuri sportive online, mobile și cu amănuntul în statul Michigan. Acordul de...

Proiectul de lege al Ucrainei pentru jocuri de noroc gata pentru a doua lectură

Un proiect de lege pentru legalizarea și reglementarea jocurilor de noroc online și terestre din Ucraina a fost aprobat de Comisia pentru finanțe, impozite...

Prima liga suspendata pe durata nedeterminată

Prima liga Engleză și English Football League (EFL) au anunțat că competițiile respective vor fi suspendate la nesfârșit până când va fi în siguranță...

Norsk Rikstoto pentru a păstra monopolul norvegian al curselor de cai

Guvernul norvegian a hotărât că cotul național Norsk Rikstoto ar trebui să-și păstreze statutul de monopol al pariurilor de echitație în țară după ce...

Hotărârea judecătorească oprește procesul de licențare a agentiilor de pariuri sportive germane

Principalul organism de operator al cărților de sport din Germania, Deutscher Sportwettenverband (DSWV) a reacționat cu consternare, după ce Curtea Administrativă Darmstadt a oprit...