22.5 C
București
luni, iulie 15, 2024

Veniturile din jocurile de noroc în Europa scad cu aproape un sfert în 2020

Importante

Veniturile totale ale jocurilor de noroc din Europa vor scădea cu aproape un sfert anul acesta din cauza impactului pandemiei COVID-19.

Noile date publicate de Asociația Europeană pentru Jocuri și Pariuri (EGBA) în parteneriat cu H2 Gambling Capital sugerează că veniturile brute din jocuri pentru țările din Marea Britanie și UE-27 vor scădea cu 23%, de la 98,6 miliarde EUR în 2019 la 75,9 miliarde EUR anul acesta.

Studiul estimează că veniturile din Europa din jocurile de noroc online vor crește cu 7% în acest an – de la 24,5 miliarde EUR GGR în 2019 la 26,3 miliarde EUR în 2020 – în ciuda unei scăderi semnificative a veniturilor online în trimestrul II, ca urmare a anulării marilor sporturi europene. Cu toate acestea, acest lucru nu va compensa declinurile majore din Europa, bazate pe terenuri, cu venituri din jocurile de noroc pe terenuri preconizate să scadă cu 33% în acest an – de la 74,1 miliarde de euro GGR în 2019 la 49,6 miliarde de euro în 2020 – din cauza închiderii terenurilor – unități cu sediul.

Privind în perspectivă, se așteaptă să se continue creșterea constantă a pieței jocurilor de noroc online din Europa, GGR online urmând să crească cu aproximativ 7% anual și să ajungă la 33,6% din veniturile totale ale jocurilor de noroc din Europa până în 2025

Studiul sugerează că jocul prin mobil va reprezenta 45,6% din veniturile din Europa din jocurile de noroc online în 2020 și va ajunge la 50,8% până în 2022, depășind pentru prima dată utilizarea desktop-ului. Se așteaptă ca această tendință să continue, cu pariurile pe mobil prognozate să atingă o cotă de 58,2% în 2025.

„La fel ca multe alte sectoare, sectorul de jocuri de noroc din Europa a fost lovit de COVID-19 anul acesta, dar tendința de creștere a internetului continuă să fie puternică”, a declarat Maarten Haijer, secretar general al EGBA.

„Există, de asemenea, încă mult spațiu pentru creștere pe piețe precum Franța, Germania, Italia și Spania, unde penetrarea online a pieței totale a jocurilor de noroc este încă relativ scăzută în comparație cu alte țări europene.”

EGBA a publicat, de asemenea, informații detaliate de la companiile sale membre – bet365, Betsson Group, Entain, Kindred Group și William Hill – inclusiv informații despre clienții lor, valoarea de piață, jocuri, investiții în sport, licențiere și conformitate cu reglementările.

Membrii săi au avut în total 16 milioane de clienți online, cu o rată medie de câștig / returnare a clienților de 94,3%.

În ceea ce privește responsabilitatea socială, 63% dintre clienți au folosit cel puțin un instrument de jocuri de noroc mai sigur, o creștere de la 37% din clienții din anul precedent. Operatorii au efectuat 1,2 milioane de intervenții directe cu clienții pentru a promova jocuri de noroc mai sigure, o creștere de 50% față de anul precedent.

Membrii au avut o sumă combinată de 5,6 miliarde EUR în GGR online și au investit 340 milioane EUR în sporturile europene, prin sponsorizări (107 milioane EUR) și drepturi de streaming (233 milioane EUR), o creștere de 56% față de anul precedent.

În ceea ce privește respectarea reglementărilor, în total au fost obținute 145 de licențe de jocuri de noroc online în 17 țări europene. Au închis conturi de clienți de 1,8 milioane din cauza cunoștințelor clienților, fraudei, combaterii spălării banilor și integrității pariurilor / problemelor de soluționare a meciurilor.

Haijer a spus: „Felicităm eforturile membrilor noștri în sprijinul jocurilor de noroc mai sigure și al investițiilor lor semnificative în sporturile europene”.

- Advertisement -

Mai multe

- Advertisement -

Ultimele postări

Macao întârzie revizuirea legii jocurilor din cauza pandemiei

Revizuirea legislației privind jocurile de noroc a fost amânată din cauza impactului pandemiei Covid-19, potrivit directorului executiv al SAR, Ho Iat Seng. Ho a spus...

Veniturile din jocurile de noroc în Europa scad cu aproape un sfert în 2020

Veniturile totale ale jocurilor de noroc din Europa vor scădea cu aproape un sfert anul acesta din cauza impactului pandemiei COVID-19. Noile date publicate de...

HeadsUp în discuții de fuziune și achiziție înainte de lansarea pariurilor din Canada

HeadsUp Entertainment - fostul proprietar al turneului canadian de poker - discută despre o potențială fuziune sau achiziție înainte de intrarea pe piața reglementată...

EGBA respinge propunerile suedeze de a înăsprii reglementările privind jocurile de noroc

Asociația Europeană pentru Jocuri și Pariuri (EGBA) a aruncat un raport suedez care solicită noi controale igaming, susținând că ar pune în pericol succesul...

Actualizare a regulamentelor jocurilor de noroc din Europa – Decembrie 2020

Sportbook.ro împreună cu Szilaghi Consulting oferă o imagine de actualitate a reglementărilor igaming din toată Europa. AUSTRIA Produse de jocuri de noroc reglementate: pariuri sportive, pariuri...