SportBook

Covid-19 îl solicită pe Lottotech din Mauritius să suspende operațiunile

Lottotech, operatorul loteriei naționale Loto din Mauritius, a anunțat că va suspenda operațiunile până la o nouă notificare, ca urmare a noii pandemii coronavirus (Covid-19).

Operatorul a spus că tragerea la sorți a avut loc sâmbătă, 21 martie, va fi ultima pentru moment, în timp ce rețeaua sa de vânzare cu amănuntul nu va mai plăti premii pentru a proteja jucătorii și vânzătorii de bilete.

Biletele pentru extragerile viitoare ar rămâne valabile, a adăugat Lottotech, jucătorii fiind sfătuiți să le țină până la reluarea remizelor.

Decizia a fost luată după discuțiile cu autoritatea de reglementare a jocurilor de noroc din Insula, Autoritatea de reglementare a jocurilor de noroc (GRA), fiind în curs de discuții despre strategii alternative de reluare a activităților. În prezent Lottotech operează doar în sectorul de vânzare cu amănuntul.

Lottotech devine cel de-al doilea operator de loterie național care închide tragerea la sorți, după ce Spania a suspendat vânzările de bilete săptămâna trecută de la Sociedad Estatal Loterías y Apuestas del Estado.

Știrea a apărut după ce insula a intrat în blocaj pe 20 martie, înainte de a anunța prima moarte a virusului o zi mai târziu. Acest individ a fost doar al treilea care a murit din cauza Covid-19 în Africa sub-sahariană.

Începând cu 22 martie, pe insulă au existat 18 cazuri confirmate, ceea ce a stabilit acum un mic dejun zilnic de 8:00 pentru cetățeni.

În știrile conexe, Lottotech a raportat o creștere de 30,5% an de an a veniturilor pentru cele 12 luni până la 31 decembrie 2019. Veniturile pentru anul s-au ridicat la MUR1.36 miliarde (29,5 mil. GBP / 31,9 mil. EUR / 34,4 mil. USD), cu un profit operațional de MUR185,7 mil. – în creștere cu 39,6% – rămas după eliminarea costurilor.

Activitatea a generat venituri financiare suplimentare de 3,1 milioane EUR, compensate cu costuri financiare de 1,1 mil. EUR, pentru un profit înainte de impozit de 187,5 mil. Euro, în creștere cu 40,5% față de anul anterior.

După ce a plătit MUR31,8 mil. Impozit pe venit, profitul net pentru anul 2019 a crescut cu 41,7% până la MUR155,7 mil.