1.5 C
București
luni, februarie 6, 2023

Grupul de psihiatri irlandezi solicită interzicerea de urgență a publicității

Importante

Organismul profesional pentru psihiatri din Republica Irlanda a solicitat de la începutul anului 2021 interzicerea totală a reclamelor de jocuri de noroc în sport.

În publicarea documentului de poziție privind tulburările de jocuri de noroc, Colegiul Psihiatrilor din Irlanda (CPI) a spus că există dovezi copleșitoare pentru o legătură între volumul ridicat de reclame la pariuri și o creștere a jocurilor de noroc cu probleme.

Acesta a afirmat că sunt necesare măsuri care includ o „interdicție urgentă și totală” a publicității și introducerea unor căi de tratament dedicate pentru a aborda ceea ce consideră a fi o criză de sănătate publică.

IPC a spus că informațiile anecdotice de la psihiatrii consultanți în dependență indică o creștere îngrijorătoare a recomandărilor referitoare la tulburările de jocuri de noroc pe fondul blocării Covid-19, din cauza izolării, a mai multor oportunități de a juca în timp ce lucrați de acasă și a unor niveluri mai ridicate de publicitate online direcționată.

Profesorul Colin O’Gara, autorul principal al lucrării, a declarat: „Nu putem continua să ignorăm legăturile dintre jocurile de noroc problematice și volumul ridicat actual de anunțuri de pariuri – fie în anunțurile TV tradiționale, fie pe tricourile echipei și pe bannere laterale . Pariurile au devenit puternic legate de plăcerea sportului. Normalizăm jocurile de noroc ca comportament.

„La fel ca tutunul, peste 10 ani cred că ne vom uita în urmă la proliferarea reclamelor de jocuri de noroc în sport și divertisment și ne vom întreba cum îl lăsăm să scape atât de mult de sub control. În prezent, publicitatea pentru jocuri de noroc în Irlanda este mult prea obișnuită și, în mod critic, apare înainte de apele televiziunii pentru adulți. ”

Noua lucrare publicată elaborată de Facultatea de Psihiatrie a Dependențelor din Colegiu, subliniază nevoia urgentă din Irlanda de a aborda tulburările de jocuri de noroc printr-o serie de metode, inclusiv educație publică, legislație, controale publicitare și servicii de tratament.

Irlanda urmează să introducă un nou câine de pază pentru jocuri de noroc în 2021, care va avea competența de a reglementa publicitatea, site-urile de jocuri de noroc și aplicațiile.

IPC a declarat că lansarea lucrării vine pe spatele cifrelor referitoare la obiceiurile de jocuri de noroc ale adolescenților publicate recent de ESPAD (The European School Survey Project on Alcohol and Other Drugs) pentru 2019, care arată că, în comparație cu omologii lor europeni, irlandezii 16 -anii au rate semnificativ mai mari de jocuri de noroc.

Studiul arată că 37% dintre tinerii de 16 ani folosesc sloturi, comparativ cu media europeană de 21%, 61% participând la pariuri sportive comparativ cu 45%.

Remarcând preocupările actuale, dr. William Flannery, președintele CPI, a declarat: „Impactul pandemiei Covid-19 a fost resimțit dur de cei care se luptă cu jocurile de noroc cu probleme. Factorii cheie în dezvoltarea și recăderea dependenței includ singurătatea, izolarea și plictiseala – toate efectele secundare nefericite ale restricțiilor de distanțare socială necesare instituite pentru a opri răspândirea virusului începând cu luna martie trecută.

„Chiar și în absența sporturilor live, oamenilor le este greu să evite declanșatoarele, cu o vizibilitate sporită a anunțurilor de jocuri de noroc online și lansarea de noi platforme de pariuri. Trebuie să sprijinim persoanele cu controale mai stricte și măsuri de joc responsabile încorporate în industrie. ”

- Advertisement -

Mai multe

- Advertisement -

Ultimele postări

Macao întârzie revizuirea legii jocurilor din cauza pandemiei

Revizuirea legislației privind jocurile de noroc a fost amânată din cauza impactului pandemiei Covid-19, potrivit directorului executiv al SAR, Ho Iat Seng. Ho a spus...

Veniturile din jocurile de noroc în Europa scad cu aproape un sfert în 2020

Veniturile totale ale jocurilor de noroc din Europa vor scădea cu aproape un sfert anul acesta din cauza impactului pandemiei COVID-19. Noile date publicate de...

HeadsUp în discuții de fuziune și achiziție înainte de lansarea pariurilor din Canada

HeadsUp Entertainment - fostul proprietar al turneului canadian de poker - discută despre o potențială fuziune sau achiziție înainte de intrarea pe piața reglementată...

EGBA respinge propunerile suedeze de a înăsprii reglementările privind jocurile de noroc

Asociația Europeană pentru Jocuri și Pariuri (EGBA) a aruncat un raport suedez care solicită noi controale igaming, susținând că ar pune în pericol succesul...

Actualizare a regulamentelor jocurilor de noroc din Europa – Decembrie 2020

Sportbook.ro împreună cu Szilaghi Consulting oferă o imagine de actualitate a reglementărilor igaming din toată Europa. AUSTRIA Produse de jocuri de noroc reglementate: pariuri sportive, pariuri...