10.6 C
București
marți, aprilie 23, 2024

GC extinde termenul limită pentru consultarea jocurilor de noroc din cauza angajamentului ridicat

Importante

Comisia pentru jocuri de noroc din Marea Britanie a extins termenul de depunere a cererilor pentru consultarea la distanță a interacțiunii cu clienții, datorită angajamentului ridicat de la lansarea sa de luna trecută.

Deschisă la 3 noiembrie, consultarea condusă de Comisie cu privire la accesibilitate și intervenție solicită opinii și feedback din partea consumatorilor, a persoanelor cu experiență, a industriei și a altor părți interesate cu privire la cerințele mai puternice ale operatorilor online pentru a identifica consumatorii care ar putea fi expuși riscului de a dăuna jocurilor de noroc, și acțiunile preventive pe care ar trebui să le întreprindă. Aceasta include verificări și acțiuni de accesibilitate îmbunătățite pentru consumatorii vulnerabili.

Având un angajament ridicat de la deschiderea consultării luna trecută, Comisia a prelungit termenul limită pentru solicitarea de probe cu patru săptămâni până la 9 februarie.

Un purtător de cuvânt a spus: „Această extensie va permite mai mult timp pentru feedback detaliat și cea mai puternică bază de dovezi posibilă din partea consumatorilor și a altor părți interesate”.

Anunțând consultarea luna trecută, Comisia a spus că, deși operatorii au deja capacitatea de a identifica clienții care ar putea fi răniți de jocurile de noroc, dovezile sugerează că industria nu a folosit-o suficient pentru a reduce daunele. Prin urmare, este dornic să adune feedback cu privire la modul de îmbunătățire a acestor procese.

Ca atare, autoritatea de reglementare a propus ca operatorilor să li se solicite să acționeze în funcție de informațiile pe care le au despre vulnerabilitatea potențială a unui consumator. De asemenea, Comisia își propune ca licențiații să introducă cerințe mai puternice, inclusiv evaluări definite ale accesibilității la pragurile stabilite de autoritatea de reglementare.

Se caută să adune părerea părților interesate cu privire la care ar trebui să fie aceste praguri pentru evaluările accesibilității, precum și natura acestor verificări și modul în care operatorii sunt obligați să protejeze consumatorii după o evaluare.

Deși consultarea va fi deschisă tuturor părților interesate, Comisia a spus că va pune un accent deosebit pe consumatori. Dorește să evalueze modul în care operatorii ar trebui să identifice vulnerabilitatea, precum și jocurile de noroc care nu sunt accesibile, și circumstanțele în care trebuie să acționeze în numele consumatorilor.

“Suntem clari cu privire la necesitatea ca companiile de jocuri de noroc să ia măsuri suplimentare și că Comisia trebuie să stabilească cerințe ferme pentru a stabili standarde coerente”, a declarat atunci directorul executiv al Comisiei pentru jocuri de noroc, Tim Miller.

„Dar vrem să purtăm o discuție deschisă cu industria jocurilor de noroc, consumatorii, persoanele cu experiență trăită și alte părți interesate, pentru a ne asigura că găsim un echilibru potrivit între a permite libertatea consumatorilor și a ne asigura că există protecții pentru a preveni daunele legate de jocuri de noroc.”

- Advertisement -

Mai multe

- Advertisement -

Ultimele postări

Macao întârzie revizuirea legii jocurilor din cauza pandemiei

Revizuirea legislației privind jocurile de noroc a fost amânată din cauza impactului pandemiei Covid-19, potrivit directorului executiv al SAR, Ho Iat Seng. Ho a spus...

Veniturile din jocurile de noroc în Europa scad cu aproape un sfert în 2020

Veniturile totale ale jocurilor de noroc din Europa vor scădea cu aproape un sfert anul acesta din cauza impactului pandemiei COVID-19. Noile date publicate de...

HeadsUp în discuții de fuziune și achiziție înainte de lansarea pariurilor din Canada

HeadsUp Entertainment - fostul proprietar al turneului canadian de poker - discută despre o potențială fuziune sau achiziție înainte de intrarea pe piața reglementată...

EGBA respinge propunerile suedeze de a înăsprii reglementările privind jocurile de noroc

Asociația Europeană pentru Jocuri și Pariuri (EGBA) a aruncat un raport suedez care solicită noi controale igaming, susținând că ar pune în pericol succesul...

Actualizare a regulamentelor jocurilor de noroc din Europa – Decembrie 2020

Sportbook.ro împreună cu Szilaghi Consulting oferă o imagine de actualitate a reglementărilor igaming din toată Europa. AUSTRIA Produse de jocuri de noroc reglementate: pariuri sportive, pariuri...