20.8 C
București
vineri, mai 27, 2022

Nigeria este principala piață Bitcoin din Africa

Importante

În timpul protestelor de brutalitate ale poliției din Nigeria, în octombrie, Bitcoin a salvat ziua în care guvernul i-a exclus pe protestatari de la utilizarea platformelor de plată locale pentru colectarea donațiilor pentru a o sprijini.

Tinerii protestatari cu experiență în tehnologie au trecut rapid la utilizarea bitcoin și, în aproximativ o săptămână, bitcoinul a reprezentat aproximativ 40% din cei aproape John Bamidele de 400.000 de dolari strânși. A fost doar un exemplu de profil înalt al modului în care tinerii nigerieni folosesc din ce în ce mai mult bitcoinul pentru a naviga într-un sistem bancar și monetar complicat și restrictiv.

În ultimii cinci ani, Nigeria a tranzacționat 60.215 bitcoini, evaluați la peste 566 de milioane de dolari, ceea ce, în afară de SUA, este cel mai mare volum din întreaga lume pe Paxful, o piață de lider peer-to-peer bitcoin. Datele extrase de la spectacolele Coin Dance de la începutul lunii mai 2015 până la mijlocul lunii noiembrie a acestui an, comerțul cu bitcoin în Nigeria a crescut anual cu cel puțin 19% din volum din 2017, iar cel mai mare volum (20.504,50) a fost tranzacționat în 2020.

Comerțul cu Bitcoin a avut cea mai mare creștere de 30% în acest an în timpul blocării naționale din țară și cel mai mare volum tranzacționat în timpul vârfului pandemiei. Între ianuarie și septembrie, Paxful a raportat o creștere de 137% a noilor înregistrări în Nigeria.

Schimburile de la egal la egal (P2P), care sunt platforme descentralizate, care conectează direct cumpărătorii și vânzătorii fără terți, sunt cel mai popular mod de a cumpăra bitcoin în Africa, deoarece utilizatorii nu trebuie să se îngrijoreze de reglementarea criptomonedelor de către guvern.

Paxful este cea mai mare platformă pentru comerțul P2P din Africa și a depășit LocalBitcoins în iunie anul acesta pentru a fi cea mai mare piață bitcoin P2P din lume, controlând 52% din cota de piață.

Compania spune că nigerienii reprezintă aproximativ un sfert din baza de clienți cu 1,3 milioane de conturi înregistrate. „Aceștia folosesc în cea mai mare parte platforma pentru tranzacționare peer-to-peer și arbitraj”, spune Nena Nwachukwu, manager regional Paxful Nigeria. „Remitențele sunt, de asemenea, un caz de utilizare popular”. Nwachukwu spune că transferurile bitcoin sunt „mult mai ieftine și mai rapide decât utilizarea operatorilor tradiționali de transfer de bani”.

Incertitudinea și instabilitatea crescândă din jurul naerei nigeriene, care a avut un schimb oficial și paralel din ce în ce mai divergent de bitcoin în africarați cu dolarul SUA, a creat o oportunitate și un caz practic de utilizare pentru comerțul cu bitcoin în Nigeria. Ratele divergente au fost mult timp o caracteristică izbitoare a economiei Nigeriei, dar mai mult în ultima jumătate de deceniu, în timp ce autoritățile financiare ale țării au încercat să administreze micro-aprovizionarea cu valută și să „apere” naira.

În ultimii ani, alte țări africane, cel mai proeminent Zimbabwe, au înregistrat o creștere a comerțului cu criptomonede conduse de bitcoin, din cauza fluctuațiilor valutare și a politicii monetare incerte. În unele cazuri, limitele comerțului au fost determinate de lipsa unor platforme locale fiabile

„Lipsa lichidității bitcoin a fost primul obstacol de rezolvat pentru a introduce bitcoin în Africa”, spune Ray Youssef, cofondator al Paxful.

Nigerienii sunt adesea restricționați pe platformele internaționale, cum ar fi PayPal, care nu permite plata către Nigeria, iar băncile locale plafonează tranzacțiile internaționale și percep comisioane mari pentru tranzacțiile din cauza deficitului de dolari.

„Oamenii doresc să poată cumpăra și vinde, tranzacționa la nivel internațional și cu cât canalele tradiționale sunt restricționate, cu atât mai mult aur-bitcoin-2persoane tranzacționează cripto și în principal bitcoin”, explică Eleanya Eke, fost co-fondator al Buycoins Africa. „Și cel mai bun lucru este că este aproape imposibil să te oprești. Dacă blocați schimbul, acesta se mută pe platforme peer-to-peer care nu sunt custodiale. ”

Conștientizarea sporită și disponibilitatea platformelor bitcoin ușor de utilizat pentru nigerieni au sporit în mare măsură lichiditatea bitcoin în țară, rezolvând astfel prima problemă care împiedică adoptarea. Nigerienii au acum mai multe platforme bitcoin formale și semiformale de utilizat, variind de la platformele internaționale, inclusiv Paxful, Binance și Luno, și cele locale precum Quidax, Busha și BuyCoins.

Cu toate acestea, observatorii pe termen lung spun că majoritatea tranzacțiilor din țară se fac pe canale informale precum Telegram, WhatsApp și WeChat.

„La nivel global, a existat o trecere la tranzacțiile online de la cele fizice”, spune Osaretin Victor Asemota, un investitor nigerian în tehnologie. „În Nigeria, când băncile erau închise, agențiile au înregistrat volume de tranzacții mult mai mari. Cred că această schimbare a fost inevitabilă și nu este o creștere temporară a pandemiei. ”

Bitcoin, care s-a tranzacționat la 3.600 de dolari în martie din cauza unei vânzări masive pe piețele financiare globale, a depășit luna aceasta peste 20.000 de dolari pentru prima dată. În timp ce în trecut, valoarea a crescut astfel pentru a scădea drastic mai târziu în câteva săptămâni, unii analiști spun că această creștere ar putea continua până în 2021, deoarece se pare că se datorează interesului tot mai mare al investitorilor instituționali pentru criptomonedă.

Investitorii instituționali, cum ar fi MassMutual și MicroStrategy, intenționau să cumpere bitcoin în sute de milioane de dolari, în timp ce PayPal, o companie mondială de plăți online de top, a adăugat recent criptomonedă funcționalității sale, permițând oamenilor să utilizeze bitcoin pentru a plăti lucrurile online.

- Advertisement -

Mai multe

- Advertisement -

Ultimele postări

Macao întârzie revizuirea legii jocurilor din cauza pandemiei

Revizuirea legislației privind jocurile de noroc a fost amânată din cauza impactului pandemiei Covid-19, potrivit directorului executiv al SAR, Ho Iat Seng. Ho a spus...

Veniturile din jocurile de noroc în Europa scad cu aproape un sfert în 2020

Veniturile totale ale jocurilor de noroc din Europa vor scădea cu aproape un sfert anul acesta din cauza impactului pandemiei COVID-19. Noile date publicate de...

HeadsUp în discuții de fuziune și achiziție înainte de lansarea pariurilor din Canada

HeadsUp Entertainment - fostul proprietar al turneului canadian de poker - discută despre o potențială fuziune sau achiziție înainte de intrarea pe piața reglementată...

EGBA respinge propunerile suedeze de a înăsprii reglementările privind jocurile de noroc

Asociația Europeană pentru Jocuri și Pariuri (EGBA) a aruncat un raport suedez care solicită noi controale igaming, susținând că ar pune în pericol succesul...

Actualizare a regulamentelor jocurilor de noroc din Europa – Decembrie 2020

Sportbook.ro împreună cu Szilaghi Consulting oferă o imagine de actualitate a reglementărilor igaming din toată Europa. AUSTRIA Produse de jocuri de noroc reglementate: pariuri sportive, pariuri...