13.9 C
București
vineri, martie 31, 2023

Camera reprezetantilor aprobă taxa online de luptă împotriva cocoșilor

Importante

Se așteaptă ca propunerea să crească aproximativ 1,25 miliarde de euro în primul său an complet de implementare

În Filipine, Camera Reprezentanților a aprobat marți proiectul de lege 8065 care impune noi taxe la pariurile offsite pentru jocurile cu licență locală, inclusiv pariurile electronice pe lupta cocoșilor, cunoscut local ca „sabong”.

Proiectul de lege a fost adoptat cu un vot de 215-1 și va fi transmis acum Senatului pentru propriile sale deliberări. Odată adoptată ca lege, va modifica secțiunea 125 din Codul Național al Veniturilor Interne din 1997.

Președintele Comitetului pentru Căile și Mijloacele Casei, Joey Sarte Salceda, consideră că noua taxă e-sabong nu ar „provoca nici un prejudiciu economic”, afirmând:

Parierea este o cerere inelastică neesențială … Operațiunile de pariere online pe sabong sunt autorizate prin ordonanțe locale. Datorită schimbării digitale, există acum operațiuni de pariere electronice pe astfel de jocuri. Dar aspectul electronic al acesteia este o zonă gri, chiar dacă undele radio sunt proprietate națională.

Salceda a depus un proiect de lege pentru casa, cu scopul de a colecta un impozit de 5% pe veniturile brute din evenimente de pariuri legale și derby-uri.

El a mai spus că se așteaptă ca propunerea să strângă cel puțin 1,25 miliarde de dolari (26 de milioane de dolari) în primul său an complet de implementare, ceea ce ar multiplica actuala colecție BIR de 13,3 milioane de euro din cabine de pilotaj de peste 90 de ori, adăugând:

Pur și simplu, este o activitate neimpozitată în care taxele nu vor afecta economia. Concluzia este evidentă în ceea ce privește aspectul veniturilor. Să folosim mai bine industria, în timp ce o reglementăm. Proiectul de lege impozitează o industrie existentă care nu este încă impozitată, fără a provoca nici un prejudiciu economic, deoarece parierea este o cerere neelastică neesențială.

La fereastra pop-up Asia Gaming Brief, președinta PAGCOR, Andrea Domingo, și-a exprimat speranța că Filipinele vor deveni lider mondial în lupta online cu cocoșii, sperând că operatorii locali ar putea să o ofere țărilor din America Latină, o piață neexploatată, dacă totul va avea succes.

La sfârșitul lunii octombrie, un șef al poliției filipineze a fost ucis în încercarea de a sparge o luptă ilegală după ce a fost tăiat de o lamă metalică ascuțită ca un brici atașată la piciorul unui cocoș, în satul Madugang din provincia Samar de Nord.

- Advertisement -

Mai multe

- Advertisement -

Ultimele postări

Macao întârzie revizuirea legii jocurilor din cauza pandemiei

Revizuirea legislației privind jocurile de noroc a fost amânată din cauza impactului pandemiei Covid-19, potrivit directorului executiv al SAR, Ho Iat Seng. Ho a spus...

Veniturile din jocurile de noroc în Europa scad cu aproape un sfert în 2020

Veniturile totale ale jocurilor de noroc din Europa vor scădea cu aproape un sfert anul acesta din cauza impactului pandemiei COVID-19. Noile date publicate de...

HeadsUp în discuții de fuziune și achiziție înainte de lansarea pariurilor din Canada

HeadsUp Entertainment - fostul proprietar al turneului canadian de poker - discută despre o potențială fuziune sau achiziție înainte de intrarea pe piața reglementată...

EGBA respinge propunerile suedeze de a înăsprii reglementările privind jocurile de noroc

Asociația Europeană pentru Jocuri și Pariuri (EGBA) a aruncat un raport suedez care solicită noi controale igaming, susținând că ar pune în pericol succesul...

Actualizare a regulamentelor jocurilor de noroc din Europa – Decembrie 2020

Sportbook.ro împreună cu Szilaghi Consulting oferă o imagine de actualitate a reglementărilor igaming din toată Europa. AUSTRIA Produse de jocuri de noroc reglementate: pariuri sportive, pariuri...