18.8 C
București
vineri, martie 31, 2023

Noua legislație a pariurilor din Rusia avansează

Importante

Până la sfârșitul anului, Duma de stat rusă va evalua un proiect de lege privind propunerea de formare a unui nou organism de reglementare a jocurilor de noroc. Măsurile propuse afirmă că va exista un singur organism de reglementare pentru întreaga industrie a jocurilor de noroc în Rusia. Acest proiect de lege a avut deja prima lectură în cadrul Comitetului Dumei de Stat pentru politică economică, industrie, dezvoltare inovatoare și antreprenoriat

Ce ar însemna adoptarea proiectului de lege pentru un nou regulator de jocuri de noroc în Rusia pentru industria de jocuri din Rusia?

Noul proiect de lege federală nr. 1055657-7 („Proiectul de lege”) a fost introdus în Duma de Stat rusă de doi deputați la 13 noiembrie 2020 și este destinat să modifice Legea rusă a jocurilor de noroc cu următoarele modificări la scară largă:

 • Creerea „Regulatorului de jocuri de noroc unificat” („UGR”);
 • Creerea „Centrului de plăți unificat” („UPC”);
 • Schimbări la mecanismul de a aduce contribuții speciale federațiilor sportive naționale;
 • Creerea sistemului de monitorizare online pentru a sprijini aplicarea legii rusești privind jocurile de noroc și noile cerințe pentru centrul de procesare a pariurilor interactive sunt, de asemenea, planificate, în conformitate cu formularea actuală a proiectului de lege.

În prezent, proiectul de lege a fost adoptat în primă lectură la 8 decembrie 2020, iar Duma de Stat rusă a stabilit 22 decembrie 2020 ca termen limită pentru ca autoritățile ruse să își depună amendamentele.

Adoptarea proiectului de lege propus va schimba cele două SRO-uri de pariuri sportive și TSUPIS existente atât cu UGR, cât și cu UPC, rezultând un control mai mare asupra activității operatorilor de jocuri de noroc.

Mai mult, se propune modificarea mecanismului de a aduce contribuții speciale federațiilor sportive naționale după cum urmează:

 • Baza evaluării contribuției speciale este valoarea venitului trimestrial al cărții de pariuri;
 • Suma contribuției speciale este stabilită la 1% din bază, dar nu mai puțin de 5 milioane de ruble pe federare sau ligă sportivă rusă.

În opinia noastră, versiunea actuală a proiectului de lege este subdezvoltată și nu are certitudine într-o varietate de articole. De acum, este destul de neclar dacă proiectul de lege ar schimba situația din industria jocurilor de noroc, nici pentru cei răi, nici pentru cei buni. Propunem să așteptăm până când guvernul va lansa versiunea modificată a proiectului de lege.

Ce ați sugera ca primii pași pentru ca autoritatea de reglementare rusă să îmbunătățească legislația rusă privind jocurile de noroc?

Un bun punct de plecare, dacă putem vorbi despre unul, pentru că autoritatea de reglementare ar fi reformularea legislației privind jocurile de noroc din Rusia și stabilirea principiilor generale pentru dezvoltarea viitoare a industriei, eliminând incertitudinea actuală din legislația privind jocurile de noroc.

După aceea, autoritatea de reglementare ar trebui să înlăture barierele existente la intrarea pe piață care îi împiedică dezvoltarea în conformitate cu alte jurisdicții în care industria jocurilor de noroc este o sursă importantă de divertisment și distracție pentru jucători și venituri pentru guvern.

Cum este publicitatea pentru jocuri de noroc în Rusia și regulatorul actual intervine în distribuirea anunțurilor?

Legea principală care stabilește cerințele pentru publicitate în Rusia este Legea federală nr. 38 „Despre publicitate” („Legea publicității”) a cărei prevedere esențială este că publicitatea pentru jocuri de noroc este permisă numai operatorilor de jocuri de noroc cu licența sau permisul relevant.

În plus, Legea privind publicitatea prevede că materialele publicitare pentru jocuri de noroc nu ar trebui:

 • țintește publicul minor;
 • utilizați imagini cu oameni și / sau animale (cu excepția cazului în care publicitatea este setată într-o zonă de jocuri de noroc);
 • creați impresia că jocurile de noroc pot fi o sursă de venit;
 • creaza o impresie de castiguri garantate;
 • utilizați declarații care pot exagera oportunitatea câștigătoare sau subestima riscurile asociate jocurilor de noroc; și
 • utilizați declarații care creează impresia că jocurile de noroc joacă un rol semnificativ în obținerea recunoașterii publicului, a succesului profesional, sportiv sau personal.

Mai mult, este permisă publicitatea pentru jocuri de noroc:

 • Doar la televizor sau radio de la 22:00 la 7:00, în spațiile de jocuri de noroc sau în reviste tipărite desemnate (suporturi de presă publicitare specializate sau suporturi speciale de jocuri de noroc).
 • În timpul difuzărilor de evenimente sportive, dacă acesta reprezintă nu mai mult de 20% din toate materialele publicitare în timpul acestor difuzări (și, în alte cazuri, este legat în primul rând de sport), precum și online. Legislația rusă prevede, totuși, o listă închisă a cazurilor în care sunt permise astfel de tipuri de publicitate (de exemplu, site-uri web înregistrate ca suport sportiv online și site-uri web ale federațiilor și ligilor sportive profesionale).

Autoritatea guvernamentală responsabilă pentru controlul și reglementarea publicității în Rusia este Serviciul Federal Antimonopol.

În cazul în care Serviciul Federal Antimonopol consideră că publicitatea încalcă reglementările, acesta poate aplica amenzi operatorului de jocuri de noroc și furnizorului de publicitate după cum urmează:

 • pentru persoane fizice – 2.000-2.500 RUB (aproximativ 22 – 27 EUR);
 • pentru funcționarii persoanelor juridice – 4.000–20.000 RUB (aproximativ 44 – 220 EUR); și
 • pentru persoanele juridice – 100.000-500.000 RUB (aproximativ 110 – 550 EUR).

Serviciul Federal Antimonopol intervine în distribuirea reclamei și impune amenzi atât operatorilor de jocuri de noroc, cât și furnizorilor de reclame.

Credeți că Rusia se va lupta cu blocarea eficientă a accesului la site-urile de jocuri de noroc fără licență? Cât de mare este problema jocurilor de noroc ilegale în Rusia?

Potrivit unor surse independente, piața rusă a jocurilor de noroc ilegale a crescut cu 20% de la an la an din 2014 și a ajuns la 2 miliarde de dolari în 2019, în ciuda eforturilor Rusiei de a introduce noi măsuri în combaterea activității de jocuri de noroc ilegale.

Încă de la început, Serviciul Federal pentru Impozite a fost autorizat să lupte cu companii de jocuri de noroc ilegale care operează pe teritoriul Rusiei fără licență.

Din 2014 Serviciul Federal pentru Supravegherea Comunicațiilor, Tehnologiei Informației și Mass-Media (Roskomnadzor) se luptă cu site-urile de jocuri de noroc ilegale împreună cu Serviciul Federal pentru Impozite.

Pentru a deveni mai eficienți în blocarea site-urilor web ale operatorilor de jocuri de noroc fără licență, în 2018, băncile ruse s-au alăturat luptei blocând transferurile de bani de la jucători la operatorii de jocuri de noroc ilegali.

În 2019, Serviciul Fiscal Federal a fost autorizat pentru mecanismul de „cumpărare de testare” pentru a detecta persoana juridică care funcționează ilegal.

Fără a aduce atingere celor de mai sus, din cauza dificultăților în punerea în aplicare a procedurilor de executare (adică impunerea de amenzi operatorilor de jocuri de noroc off-shore) din Rusia, toate aceste măsuri nu par să se dovedească eficiente, deoarece operatorii de jocuri de noroc ilegali din Rusia sunt agili și destul de fervent în a veni cu diferite moduri de a ocoli interdicțiile.

În ciuda luptei din multe țări, Rusia nu face excepție, jucătorii pot ocoli și blocarea site-ului web prin VPN.

Pentru a adăuga la cele de mai sus, la 11 decembrie 2020, Banca Rusiei a revocat licențele de la două bănci din cauza procesării plăților pentru cazinourile online ilegale.

- Advertisement -

Mai multe

- Advertisement -

Ultimele postări

Macao întârzie revizuirea legii jocurilor din cauza pandemiei

Revizuirea legislației privind jocurile de noroc a fost amânată din cauza impactului pandemiei Covid-19, potrivit directorului executiv al SAR, Ho Iat Seng. Ho a spus...

Veniturile din jocurile de noroc în Europa scad cu aproape un sfert în 2020

Veniturile totale ale jocurilor de noroc din Europa vor scădea cu aproape un sfert anul acesta din cauza impactului pandemiei COVID-19. Noile date publicate de...

HeadsUp în discuții de fuziune și achiziție înainte de lansarea pariurilor din Canada

HeadsUp Entertainment - fostul proprietar al turneului canadian de poker - discută despre o potențială fuziune sau achiziție înainte de intrarea pe piața reglementată...

EGBA respinge propunerile suedeze de a înăsprii reglementările privind jocurile de noroc

Asociația Europeană pentru Jocuri și Pariuri (EGBA) a aruncat un raport suedez care solicită noi controale igaming, susținând că ar pune în pericol succesul...

Actualizare a regulamentelor jocurilor de noroc din Europa – Decembrie 2020

Sportbook.ro împreună cu Szilaghi Consulting oferă o imagine de actualitate a reglementărilor igaming din toată Europa. AUSTRIA Produse de jocuri de noroc reglementate: pariuri sportive, pariuri...