SportBook

Industria germană a jocurilor privește cu încredere anul nou

Barometrul industriei jocului: industria germană a jocurilor privește cu încredere anul nou

Cu toate acestea, pandemia Covid-19, marea majoritate a companiilor de jocuri din Germania sunt încrezătoare în 2021:

Acestea sunt rezultatele primului barometru al jocului, bazat pe un sondaj al membrilor asociației, care a fost publicat astăzi cu ocazia adunării generale a jocului – Asociația Germană a Industriei Jocurilor. Încrederea industriei germane a jocurilor poate fi văzută și în domeniul planificării personalului, 45% dintre companiile chestionate intenționând să angajeze noi angajați în anul următor și doar 6% anticipează că vor trebui să concedieze. În general, fiecare a doua companie se așteaptă să mențină un număr constant de personal.

“În ciuda pandemiei Covid-19, industria jocurilor din Germania se uită spre următoarele 12 luni cu mare încredere: aproape 1 din 2 companii planifică chiar noi angajări” spune Felix Falk, directorul general al jocurilor. “Nici măcar numeroasele provocări puse de pandemie – cum ar fi întârzierile frecvente ale proiectelor, investițiile amânate sau căutarea unor surse suplimentare de finanțare – diminuează marele optimism al industriei jocurilor cu privire la viitor. Și aceasta este exact atitudinea corectă atunci când vine vorba de atingerea obiectivului nostru comun de a apropia Germania de liderii globali ca locație a jocului. ”

O privire asupra dezvoltării actuale a companiilor de jocuri din Germania explică această încredere. Mai mult de 1 din 4 companii chestionate (28%) declară că fac față foarte bine pandemiei de coronavirus în curs, în timp ce alte 67% afirmă că se descurcă bine. Doar 5% dintre companii spun că în prezent se confruntă destul de prost cu criza. Cu toate acestea, pandemia Covid-19 are efecte semnificativ mai mari asupra companiilor de jocuri decât s-ar putea aștepta pe baza datelor pozitive la prima vedere. Fiecare a treia companie chestionată (33%) a trebuit să amâne proiecte sau publicații de jocuri din cauza pandemiei.

În plus, aproape o companie din 5 (18%) a amânat investițiile din cauza pandemiei. Mai mult, aproape o cincime din companiile chestionate (19%) au fost nevoite să caute alte mijloace de finanțare ca răspuns la pandemie.