13.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Vânzările de smartphone-uri din Nigeria cresc în ciuda recesiunii

Importante

COVID-19 aprofundează incertitudinea economică pe măsură ce modelul de consum se schimbă

În timp ce livrările totale de telefoane mobile către Africa au scăzut cu 6,0% față de anul anterior (trimestrial) în trimestrul III 2020, livrările către Nigeria au crescut datorită unei treceri de la furnizori la dispozitive entry-level și mid-range.

International Data Corporation (IDC) a făcut acest lucru cunoscut în Tracker-ul său trimestrial global de telefoane mobile. Acesta a declarat că scăderea livrărilor din Africa provine în principal din telefoanele funcționale, livrarea dispozitivelor scăzând cu 11,2% anual în T3 2020, până la un total de 29,4 milioane de unități.

IDC, companie globală de cercetare și consultanță în domeniul tehnologiei, a explicat că, în schimb, livrările de telefoane mobile din Africa cu smartphone-uri au crescut cu 14,1% față de anul precedent, cu 22,9 milioane de smartphone-uri livrate în regiune în trimestrul respectiv.

Creșterea pieței smartphone-urilor, a afirmat acesta, a fost cauzată de eliberarea cererii reîncărcate după ce țările și-au redus restricțiile de blocare COVID-19 și de o schimbare a strategiilor furnizorilor pentru a oferi mai multe modele-pilot de bază.

IDC a declarat că ratele în creștere ale șomajului și incertitudinea economică cauzate de pandemia COVID-19 au continuat să schimbe tiparele de cumpărare ale consumatorilor către produse accesibile și bogate în caracteristici.

Acesta a subliniat că cele mai mari piețe de smartphone-uri din Africa au înregistrat performanțe mixte, deoarece Egiptul și Nigeria au înregistrat o creștere anuală în trimestrul III 2020, în timp ce Africa de Sud a suferit un declin.

Potrivit firmei de date, livrările de smartphone-uri către Nigeria au crescut datorită unei treceri de la furnizori la dispozitive entry-level și mid-range. De asemenea, a spus că piața smartphone-urilor egiptene a crescut pe măsură ce furnizorii au oferit dispozitive cu prețuri mai competitive, ecrane mai mari și caracteristici îmbunătățite.

Acesta a subliniat că, în pofida faptului că a înregistrat o scădere de 13,4% față de trimiteri pe an, Africa de Sud a continuat să fie lider pe piața smartphone-urilor din Africa, cu livrări către țară în valoare totală de 3,3 milioane de unități.

Un analist de cercetare la IDC, Arnold Ponela, a explicat că, în timp ce piața smartphone-urilor din Africa de Sud a înregistrat o scădere anuală, livrările au crescut cu 17,8% trimestrial (QoQ) Arnold Ponela-1 pe măsură ce restricțiile de blocare au fost ridicate și canalele și-au completat inventarele. pentru promoțiile Q4.

Ponela (imaginea din dreapta) a declarat că Africa de Sud se confruntă cu dificultăți economice, în timp ce smartphone-urile au devenit un element esențial de consum, făcându-l o piață rezistentă într-o recesiune.

IDC a dezvăluit că mărcile Transsion (Tecno, Itel și Infinix) au continuat să domine spațiul smartphone-ului din Africa în trimestrul III 2020, cu o cotă de unitate de 42,2%. Au urmat Samsung și Huawei, cu cote de piață respective de 19,9% și 8,7%.

Acesta a subliniat că mărcile Transsion (Tecno și Itel) au dominat, de asemenea, peisajul telefoanelor funcționale, cu o pondere combinată de 76,6%. Nokia a ocupat locul al treilea cu o pondere de 8% din livrările de telefoane funcționale.

În ceea ce privește benzile de prețuri, dispozitivele cu prețuri sub 200 USD au reprezentat 89,3% din livrările de smartphone-uri către Africa în trimestrul III 2020. Ponderea smartphone-urilor la prețuri sub 100 USD a scăzut ușor de la 53,8% în T2 2020 la 53,0% în T3 2020, în timp ce ponderea dispozitivelor cu prețuri $ 100- $ 200 a crescut de la 34,7% la 36,3% în aceeași perioadă.

Oferind mai multe informații, Senior Research Manager la IDC, Ramazan Yavuz, a declarat că cererea de smartphone-uri entry-level a fost determinată de cerințele de e-learning, deoarece smartphone-urile sunt singurele dispozitive care oferă acces la Internet pentru majoritatea gospodăriilor din Africa.

“Segmentul de gamă medie (200 – 500 USD) a scăzut anual, deoarece consumatorii au reținut actualizarea la smartphone-uri mai scumpe din cauza incertitudinilor economice”, a declarat el.

Privind în perspectivă, IDC se așteaptă ca recuperarea livrărilor văzute în trimestrul III să continue până în trimestrul IV 2020 în lunile festive, cu livrările totale preconizate să crească cu 4,6% trimestrial trimestrial.

Potrivit firmei de cercetare, perspectivele pentru 2021 vor depinde de îmbunătățirile economiei generale, care vor fi dictate în mare măsură de disponibilitatea unui vaccin COVID-19.

Controalele au arătat că, pentru a amortiza efectele economiei proaste asupra finanțelor lor, mai mulți nigerieni adoptă scheme de finanțare a smartphone-urilor. Schema permite utilizatorilor intenționați fără finanțare adecvată la îndemână să obțină un dispozitiv la alegere după efectuarea unui depozit inițial, cu soldul rămas repartizat pe o perioadă de timp.

Platformele de comerț electronic, platformele gadgeturilor și băncile au introdus schema, care câștigă treptat atenția. Schema nu se limitează la Nigeria, deoarece a câștigat mai multă tracțiune, chiar mai bine, în țări precum Africa de Sud, Kenya, Egipt și unele Africa subsahariană (SSA).

Deja, prin această schemă, Asociația Global System for Mobile Telecommunications Association (GSMA), a prezis că conexiunile smartphone-urilor din regiune vor atinge 700 de milioane până în 2025. GSMA se așteaptă ca Nigeria să aibă 154 de milioane, Africa de Sud 73 de milioane și Kenya 47 de milioane de conexiuni.

În prezent, estimările din diferite surse plasează numărul de utilizatori de smartphone-uri în Nigeria între 25 și 40 de milioane. Numărul exact de utilizatori este greu de identificat.

- Advertisement -

Mai multe

- Advertisement -

Ultimele postări

Macao întârzie revizuirea legii jocurilor din cauza pandemiei

Revizuirea legislației privind jocurile de noroc a fost amânată din cauza impactului pandemiei Covid-19, potrivit directorului executiv al SAR, Ho Iat Seng. Ho a spus...

Veniturile din jocurile de noroc în Europa scad cu aproape un sfert în 2020

Veniturile totale ale jocurilor de noroc din Europa vor scădea cu aproape un sfert anul acesta din cauza impactului pandemiei COVID-19. Noile date publicate de...

HeadsUp în discuții de fuziune și achiziție înainte de lansarea pariurilor din Canada

HeadsUp Entertainment - fostul proprietar al turneului canadian de poker - discută despre o potențială fuziune sau achiziție înainte de intrarea pe piața reglementată...

EGBA respinge propunerile suedeze de a înăsprii reglementările privind jocurile de noroc

Asociația Europeană pentru Jocuri și Pariuri (EGBA) a aruncat un raport suedez care solicită noi controale igaming, susținând că ar pune în pericol succesul...

Actualizare a regulamentelor jocurilor de noroc din Europa – Decembrie 2020

Sportbook.ro împreună cu Szilaghi Consulting oferă o imagine de actualitate a reglementărilor igaming din toată Europa. AUSTRIA Produse de jocuri de noroc reglementate: pariuri sportive, pariuri...