SportBook

Loteria Națională din Africa de Sud este investigată din cauza acuzațiilor de corupție

Unitatea de investigații speciale investighează tranzacțiile care datează din ianuarie 2014

După câteva zile după ce au fost supuse acuzațiilor de înșelătorie, birourile loteriei naționale din Africa de Sud au fost percheziționate de Unitatea specială de investigare (SIU) din cauza corupției și a acuzațiilor de fraudă.

SIU a venit înarmat cu mandate de la un magistrat care le-a dat permisiunea de a confisca documente, laptop și orice alte dosare necesare Kaizer Kgany.

Purtătorul de cuvânt al SIU, Kaizer Kganyago (în imagine), a spus;

“Noi suntem aici. Ni s-a acordat un mandat de percheziție [luni] pentru a veni să obținem documente de la comisie și toate celelalte domenii în care putem găsi documentele. ”

Kganyago a spus că SIU a fost rugată să înceapă o anchetă cu privire la Loteria Națională din cauza numărului de acuzații prezentate cu privire la NLC. Ancheta va analiza toate tranzacțiile de la 1 ianuarie 2014 „până la data proclamării”.

Potrivit unui raport oficial, SIU va investiga orice presupusă:

Raidul de la SIU vine după ce președintele, Cyril Ramaphosa, a autorizat ancheta asupra NLC. Președintele a sancționat o investigație din cauza rapoartelor ministrului comerțului și industriei care au identificat o serie de tranzacții suspecte în valoare totală de sute de milioane de rand.