6 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

DCMS lansează revizuirea Legii jocurilor de noroc și ridică vârsta minimă la loterie la 18 ani

Importante

Guvernul britanic a lansat oficial revizuirea mult așteptată a Legii jocurilor de noroc din 2005, cu limite ale mizei, rolul Comisiei pentru jocuri de noroc și noi restricții publicitare care trebuie luate în considerare.

Între timp, vârsta minimă pentru a juca la Loteria Națională va fi ridicată la 18, datorită a ceea ce guvernul a descris drept „schimbare semnificativă” în modul în care este jucată.

Departamentul pentru cultură digitală, mass-media și sport (DCMS) a lansat deja o cerere de dovezi, care va analiza limitele de cheltuieli și cheltuielile și noile reguli legate de publicitate și bonus, precum și protecții suplimentare pentru adulții mai tineri. Această cerere de dovezi va dura 16 săptămâni, până la 31 martie 2021, iar concluziile sale vor informa modificările planificate ale Legii din 2005.

„Descoperirile vor fi folosite pentru a informa orice modificare a Legii jocurilor de noroc din 2005, pentru a asigura protecția clienților în centrul reglementărilor, oferind în același timp celor care pariază în siguranță libertatea de a face acest lucru”, a spus DCMS.

„Guvernul recunoaște necesitatea de a echilibra plăcerea pe care o primesc oamenii de la jocurile de noroc cu cadrul de reglementare și protecția potrivite”.

În plus, rolul și competențele Comisiei pentru jocuri de noroc vor fi examinate „pentru a se asigura că poate ține pasul cu sectorul autorizat și poate aborda piața neagră”.

Comisia s-a confruntat cu critici din partea unor organisme, printre care Biroul Național de Audit și Comitetul pentru Conturi Publice, care au declarat că nu au resurse suficiente, și Grupul parlamentar al tuturor partidelor privind prejudiciile legate de jocuri de noroc, care l-a numit în mod repetat „nu este potrivit pentru scopuri”.

Revizuirea va analiza, de asemenea, „acțiunea pe care o pot întreprinde clienții acolo unde consideră că operatorii au încălcat cerințele de responsabilitate socială” dacă, de exemplu, au fost luate intervenții inadecvate.

Acest lucru – combinat cu revizuirea Comisiei – poate sugera că DCMS examinează conceptul de ombudsman al jocurilor de noroc. Grupuri, inclusiv Fundația pentru piața socială, au susținut că ar trebui creat un ombudsman care să se ocupe de problemele consumatorilor, permițând Comisiei să se concentreze pe acordarea de licențe.

În timp ce DCMS nu a spus că casetele de pradă din jocurile video fac parte din revizuire, a menționat că guvernul a lansat o cerere de probe în această privință în septembrie.

Secretarul de stat pentru digital, cultură, mass-media și sport Oliver Dowden a declarat că industria jocurilor de noroc s-a schimbat foarte mult de la Legea din 2005, făcând necesară o revizuire.

„În timp ce milioane de jocuri de noroc sunt responsabile, Legea privind jocurile de noroc este o lege analogică într-o eră digitală”, a spus Dowden. „Dintr-o epocă în care aveam o flutură într-o casă de pariuri, un cazinou, un hipodrom sau un debarcader de pe litoral, industria a evoluat cu o viteză vertiginoasă.

„Această revizuire cuprinzătoare ne va asigura că abordăm problemele legate de jocurile de noroc în toate formele sale pentru a proteja copiii și persoanele vulnerabile. De asemenea, îi va ajuta pe cei cărora le place să parieze să facă acest lucru în siguranță. ”

Vârsta minimă pentru ridicarea Loteriei Naționale va crește, de asemenea, de la 16 la 18 până cel târziu în octombrie 2021. Prin urmare, limita de vârstă nu va fi inclusă în revizuire, dar DCMS va deschide o consultare cu privire la această chestiune înainte ca aceasta să intre în vigoare.

DCMS a spus că creșterea vârstei minime este necesară, deoarece portofoliul de jocuri al loteriei a suferit „schimbări semnificative” de la lansarea sa din 1994, mai mulți jucători jucând online și cheltuind bani pe jocuri de câștig instantanee, precum scratchcards.

În prima jumătate a anului fiscal 2020-21, veniturile digitale ale Camelot s-au ridicat la 1,73 miliarde de lire sterline – puțin sub jumătate din 3,85 miliarde de lire sterline din vânzările totale – întrucât vânzările de dispozitive mobile au crescut cu 50,7% până la 1,13 miliarde de lire sterline. Jocurile de câștig instant au fost cea mai mare sursă de venituri, aducând 882,7 milioane de lire sterline.

„Ne-am angajat să protejăm tinerii de daunele legate de jocuri de noroc, motiv pentru care ridicăm vârsta minimă pentru Loteria Națională”, a declarat ministrul sportului, turismului și patrimoniului, Nigel Huddleston. „Modelele de joc s-au schimbat de la înființare, odată cu trecerea la jocurile online, iar această schimbare va contribui la asigurarea faptului că Loteria Națională, deși este deja cu risc redus, nu este o poartă către jocurile de noroc cu probleme.”

Dowden a subliniat, de asemenea, acțiunea din trecut a Comisiei pentru jocuri de noroc pentru a arăta că guvernul a lucrat pentru a crește nivelul de protecție a jucătorilor din industria britanică a jocurilor de noroc.

În 2018, Comisia a anunțat că va reduce miza maximă permisă la terminalele de pariuri cu cote fixe (FOBT) de la 100 GBP la 2 GBP după presiunea deputaților și a grupurilor de campanii. Anul trecut, a adus cerințe pentru verificarea identității și a noii epoci, în timp ce în ianuarie 2020 a interzis utilizarea cardurilor de credit pentru a juca.

„Acest lucru se bazează pe palmaresul nostru clar de introducere a unor măsuri dure pentru a proteja oamenii de riscul rănirii jocurilor de noroc – interzicerea utilizării cardurilor de credit, lansarea unor controale mai stricte de verificare a vârstei și reducerea mizei maxime la terminalele de pariere cu cote fixe.”

Comisia a lansat, de asemenea, consultări cu privire la designul și accesibilitatea jocurilor mai sigure în acest an, propunând încetarea redării automate și a caracteristicilor de rotire rapidă și dezvoltarea unor praguri mai clare pentru accesibilitate

- Advertisement -

Mai multe

- Advertisement -

Ultimele postări

Macao întârzie revizuirea legii jocurilor din cauza pandemiei

Revizuirea legislației privind jocurile de noroc a fost amânată din cauza impactului pandemiei Covid-19, potrivit directorului executiv al SAR, Ho Iat Seng. Ho a spus...

Veniturile din jocurile de noroc în Europa scad cu aproape un sfert în 2020

Veniturile totale ale jocurilor de noroc din Europa vor scădea cu aproape un sfert anul acesta din cauza impactului pandemiei COVID-19. Noile date publicate de...

HeadsUp în discuții de fuziune și achiziție înainte de lansarea pariurilor din Canada

HeadsUp Entertainment - fostul proprietar al turneului canadian de poker - discută despre o potențială fuziune sau achiziție înainte de intrarea pe piața reglementată...

EGBA respinge propunerile suedeze de a înăsprii reglementările privind jocurile de noroc

Asociația Europeană pentru Jocuri și Pariuri (EGBA) a aruncat un raport suedez care solicită noi controale igaming, susținând că ar pune în pericol succesul...

Actualizare a regulamentelor jocurilor de noroc din Europa – Decembrie 2020

Sportbook.ro împreună cu Szilaghi Consulting oferă o imagine de actualitate a reglementărilor igaming din toată Europa. AUSTRIA Produse de jocuri de noroc reglementate: pariuri sportive, pariuri...