11.1 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Norsk Rikstoto pentru a păstra monopolul norvegian al curselor de cai

Importante

Guvernul norvegian a hotărât că cotul național Norsk Rikstoto ar trebui să-și păstreze statutul de monopol al pariurilor de echitație în țară după ce actuala concesiune expiră în 2021.

Guvernul a avut în vedere transferul monopolului de la Norsk Rikstoto la loteria națională Tip Norsk Tipping, atunci când drepturile primului de a organiza pariuri pe curse se încheie la sfârșitul anului viitor.

Cu toate acestea, guvernul a decis că modelul și sistemul actual de pariere la echitație trebuie să rămână în vigoare pentru viitorul prevăzut.

„Principala noastră preocupare este să asigurăm o politică de joc responsabilă și coerentă”, a declarat ministrul culturii din Norvegia, Abid Raja. „În legătură cu elaborarea de noi legi privind jocurile de noroc, a fost, așadar, firesc să luăm în considerare dacă organizarea de pariuri de curse de cai într-o companie separată de jocuri este cea mai bună soluție pentru acest lucru.

„După o evaluare generală amănunțită, am ajuns la concluzia că pariul pe cursa de cai ar trebui să rămână sub controlul Norsk Rikstoto. În același timp, vom face niște pași în noua lege a jocurilor de noroc pentru a spori responsabilitatea și controlul public al pariurilor de curse de cai. ”

Hotărârea vine după ce Oslo Economics, sub îndrumarea guvernului, a prevăzut performanța pieței după expirarea drepturilor de monopol ale Norsk Rikstoto. Oslo Economics a declarat că pentru ca transferul monopolului de pariere să aibă succes pentru toate părțile, Norsk Rikstoto și Norsk Tipping ar trebui să se îmbine.

Ministerul Culturii urmează să prezinte spre consultare o propunere pentru o nouă lege a jocurilor de noroc spre sfârșitul acestui an și va include detalii suplimentare asupra planurilor sale pentru monopolul pariurilor în această propunere.

În cadrul acestei abordări, Ministerul Culturii a colaborat cu Ministerul Agriculturii și Alimentației pentru a asigura o concentrare puternică asupra jocurilor de noroc responsabile în noua Lege.

Ministrul Agriculturii și Alimentației, Olaug Bollestad, a declarat că Minstry a susținut decizia de a permite Norsk Rikstoto să păstreze monopolul după 2021.

Bollestad a adăugat: „Industria equină este importantă pentru mulți din întreaga țară, iar organizațiile de cai și-au exprimat dorința puternică de a avea propria companie de jocuri dedicată pariurilor pe curse de cai.

„Credem că modelul pe care îl avem astăzi este potrivit atât pentru asigurarea unei politici responsabile de jocuri de noroc pentru viitor, cât și în același timp, această soluție este cea mai bună pentru sportul ecvestru norvegian.”

- Advertisement -

Mai multe

- Advertisement -

Ultimele postări

Macao întârzie revizuirea legii jocurilor din cauza pandemiei

Revizuirea legislației privind jocurile de noroc a fost amânată din cauza impactului pandemiei Covid-19, potrivit directorului executiv al SAR, Ho Iat Seng. Ho a spus...

Veniturile din jocurile de noroc în Europa scad cu aproape un sfert în 2020

Veniturile totale ale jocurilor de noroc din Europa vor scădea cu aproape un sfert anul acesta din cauza impactului pandemiei COVID-19. Noile date publicate de...

HeadsUp în discuții de fuziune și achiziție înainte de lansarea pariurilor din Canada

HeadsUp Entertainment - fostul proprietar al turneului canadian de poker - discută despre o potențială fuziune sau achiziție înainte de intrarea pe piața reglementată...

EGBA respinge propunerile suedeze de a înăsprii reglementările privind jocurile de noroc

Asociația Europeană pentru Jocuri și Pariuri (EGBA) a aruncat un raport suedez care solicită noi controale igaming, susținând că ar pune în pericol succesul...

Actualizare a regulamentelor jocurilor de noroc din Europa – Decembrie 2020

Sportbook.ro împreună cu Szilaghi Consulting oferă o imagine de actualitate a reglementărilor igaming din toată Europa. AUSTRIA Produse de jocuri de noroc reglementate: pariuri sportive, pariuri...