13.1 C
București
vineri, octombrie 30, 2020

Norsk Rikstoto pentru a păstra monopolul norvegian al curselor de cai

Importante

Guvernul norvegian a hotărât că cotul național Norsk Rikstoto ar trebui să-și păstreze statutul de monopol al pariurilor de echitație în țară după ce actuala concesiune expiră în 2021.

Guvernul a avut în vedere transferul monopolului de la Norsk Rikstoto la loteria națională Tip Norsk Tipping, atunci când drepturile primului de a organiza pariuri pe curse se încheie la sfârșitul anului viitor.

Cu toate acestea, guvernul a decis că modelul și sistemul actual de pariere la echitație trebuie să rămână în vigoare pentru viitorul prevăzut.

„Principala noastră preocupare este să asigurăm o politică de joc responsabilă și coerentă”, a declarat ministrul culturii din Norvegia, Abid Raja. „În legătură cu elaborarea de noi legi privind jocurile de noroc, a fost, așadar, firesc să luăm în considerare dacă organizarea de pariuri de curse de cai într-o companie separată de jocuri este cea mai bună soluție pentru acest lucru.

„După o evaluare generală amănunțită, am ajuns la concluzia că pariul pe cursa de cai ar trebui să rămână sub controlul Norsk Rikstoto. În același timp, vom face niște pași în noua lege a jocurilor de noroc pentru a spori responsabilitatea și controlul public al pariurilor de curse de cai. ”

Hotărârea vine după ce Oslo Economics, sub îndrumarea guvernului, a prevăzut performanța pieței după expirarea drepturilor de monopol ale Norsk Rikstoto. Oslo Economics a declarat că pentru ca transferul monopolului de pariere să aibă succes pentru toate părțile, Norsk Rikstoto și Norsk Tipping ar trebui să se îmbine.

Ministerul Culturii urmează să prezinte spre consultare o propunere pentru o nouă lege a jocurilor de noroc spre sfârșitul acestui an și va include detalii suplimentare asupra planurilor sale pentru monopolul pariurilor în această propunere.

În cadrul acestei abordări, Ministerul Culturii a colaborat cu Ministerul Agriculturii și Alimentației pentru a asigura o concentrare puternică asupra jocurilor de noroc responsabile în noua Lege.

Ministrul Agriculturii și Alimentației, Olaug Bollestad, a declarat că Minstry a susținut decizia de a permite Norsk Rikstoto să păstreze monopolul după 2021.

Bollestad a adăugat: „Industria equină este importantă pentru mulți din întreaga țară, iar organizațiile de cai și-au exprimat dorința puternică de a avea propria companie de jocuri dedicată pariurilor pe curse de cai.

„Credem că modelul pe care îl avem astăzi este potrivit atât pentru asigurarea unei politici responsabile de jocuri de noroc pentru viitor, cât și în același timp, această soluție este cea mai bună pentru sportul ecvestru norvegian.”

- Advertisement -

Mai multe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Ultimele postări

DraftKings asigură accesul pe piața Michigan cu Bay Mills

DraftKings și-a unit forțele cu Bay Mills Resort & Casino pentru a lansa pariuri sportive online, mobile și cu amănuntul în statul Michigan. Acordul de...

Proiectul de lege al Ucrainei pentru jocuri de noroc gata pentru a doua lectură

Un proiect de lege pentru legalizarea și reglementarea jocurilor de noroc online și terestre din Ucraina a fost aprobat de Comisia pentru finanțe, impozite...

Prima liga suspendata pe durata nedeterminată

Prima liga Engleză și English Football League (EFL) au anunțat că competițiile respective vor fi suspendate la nesfârșit până când va fi în siguranță...

Norsk Rikstoto pentru a păstra monopolul norvegian al curselor de cai

Guvernul norvegian a hotărât că cotul național Norsk Rikstoto ar trebui să-și păstreze statutul de monopol al pariurilor de echitație în țară după ce...

Hotărârea judecătorească oprește procesul de licențare a agentiilor de pariuri sportive germane

Principalul organism de operator al cărților de sport din Germania, Deutscher Sportwettenverband (DSWV) a reacționat cu consternare, după ce Curtea Administrativă Darmstadt a oprit...