28.5 C
București
marți, aprilie 16, 2024

Hotărârea judecătorească oprește procesul de licențare a agentiilor de pariuri sportive germane

Importante

Principalul organism de operator al cărților de sport din Germania, Deutscher Sportwettenverband (DSWV) a reacționat cu consternare, după ce Curtea Administrativă Darmstadt a oprit procesul de acordare a licențelor federale de pariuri sportive ale țării.

Procesul de licențiere a fost contestat de Vierklee, un operator austriac de carte sportivă, care a susținut că procesul, supravegheat de Consiliul Regional din Darmstadt, a fost desfășurat cu o lipsă de transparență și a fost discriminatoriu.

Cu toate că verdictul complet este încă publicat, acesta reprezintă un obstacol de ultimă oră care pune la îndoială dacă operatorii vor lua vreodată pariuri în temeiul Tratatului de stat modificat al treilea.

Consiliul regional a declarat că va evalua hotărârea odată ce a fost publicată, înainte de a putea lua o decizie privind apelul.

putem confirma verdictul. Cu toate acestea, nu vă putem spune nimic în ceea ce privește consecințele acum, deoarece nu avem / nu cunoaștem motivele detaliate ale verdictului. Dar cu siguranță vom evalua dacă apelăm la verdictul instanței.

Președintele DSWV, Mathias Dahms, a declarat decizia instanței drept „o lovitură mare” pentru membrii asociației.

Acesta a spus că operatorii s-au confruntat cu o altă întârziere semnificativă, așteptând din 2012 să funcționeze pe piața reglementată.

“Este deosebit de enervant, având în vedere că licențele ar fi putut fi acordate cu mult timp în urmă.”

La câteva săptămâni după ce Consiliul regional, autoritatea de stat din Hessia responsabilă cu procesarea cererilor de licență, a pretins că este aproape să emită primele sale licențe. În februarie, acesta a declarat că aproximativ 30 de operatori au aplicat, iar alți 20 și-au exprimat interesul în acest sens, ceea ce ar fi dus la aproximativ 99% din activitatea de pariuri sportive germane să se mute pe piața legală.

Aceasta trebuia să fie însoțită de primele comenzi de interzicere, care ar vedea furnizorii de servicii de internet necesari pentru a bloca accesul la site-uri fără licență.

Ar fi dus aproape opt ani de lupte legale și dezbateri – cel puțin pe termen scurt – dacă piața s-ar fi deschis. În timp ce Tratatul de stat a fost elaborat inițial în 2012, punerea în aplicare a acestuia a fost întârziată de provocări împotriva legislației.

Parlamentarii au ajuns în sfârșit la un compromis în februarie 2019, fiind de acord să aducă în vigoare tratatul timp de 18 luni, începând cu ianuarie 2020. Această versiune modificată, cu capacul inițial de 20 de licențe eliminat, urmează să fie înlocuită de un cadru mai extins în care cazinoul iar pokerul este permis de la 1 iulie 2021.

Cu toate acestea, controalele restrictive prevăzute în Tratatul de stat terț trebuie să fie păstrate în noul tratat, Glücksspielneuregulierungstaatsvertrag (GlüNeuRStV), care a fost aprobat de parlamentarii de stat în martie.

Acest lucru va vedea pariatul în joc limitat la piețe la rezultatele finale și la următorul gol, ceea ce DSWV a criticat anterior.

Între timp, sloturile online au mize limitate la 1 € pe rotire, iar statele vor avea un veto asupra ofertei cazinourilor online. De asemenea, vor avea opțiunea de a înmâna loteriilor lor un monopol pentru verticală.

Însă, ca urmare a provocării judecătorești și, odată cu noua pandemie coronavirus (Covid-19), care închide toate sporturile majore, nu este clar dacă licențele de carte sportivă vor fi vreodată emise în baza Tratatului de stat terț.

“Furnizorilor de pariuri sportive din Germania li se refuză din nou accesul pe o piață reglementată și, prin urmare, securitatea juridică”, a spus Dahms în concluzie. „Solicitanții au investit din nou mult efort și energie în procesul de solicitare și s-au pregătit pentru piața reglementată.

„Îmi pare rău și pentru angajații din Ministerul de Interne al Hessiei și Consiliul Regional Darmstadt, care s-au angajat foarte mult în ultimele luni să facă în sfârșit procesul de licențiere un succes”, a adăugat el. “Sperăm ca autoritățile să poată continua și să elibereze rapid avize.”

- Advertisement -

Mai multe

- Advertisement -

Ultimele postări

Macao întârzie revizuirea legii jocurilor din cauza pandemiei

Revizuirea legislației privind jocurile de noroc a fost amânată din cauza impactului pandemiei Covid-19, potrivit directorului executiv al SAR, Ho Iat Seng. Ho a spus...

Veniturile din jocurile de noroc în Europa scad cu aproape un sfert în 2020

Veniturile totale ale jocurilor de noroc din Europa vor scădea cu aproape un sfert anul acesta din cauza impactului pandemiei COVID-19. Noile date publicate de...

HeadsUp în discuții de fuziune și achiziție înainte de lansarea pariurilor din Canada

HeadsUp Entertainment - fostul proprietar al turneului canadian de poker - discută despre o potențială fuziune sau achiziție înainte de intrarea pe piața reglementată...

EGBA respinge propunerile suedeze de a înăsprii reglementările privind jocurile de noroc

Asociația Europeană pentru Jocuri și Pariuri (EGBA) a aruncat un raport suedez care solicită noi controale igaming, susținând că ar pune în pericol succesul...

Actualizare a regulamentelor jocurilor de noroc din Europa – Decembrie 2020

Sportbook.ro împreună cu Szilaghi Consulting oferă o imagine de actualitate a reglementărilor igaming din toată Europa. AUSTRIA Produse de jocuri de noroc reglementate: pariuri sportive, pariuri...