SportBook

Președintele Asociației pentru jocuri indiene din Oklahoma respinge oferta guvernatorului

Matthew Morgan, președintele Asociației de jocuri indiene din Oklahoma, a respins ultima ofertă de jocuri de noroc a guvernului Kevin Stitt și l-a acuzat pe guvernator că a încercat să profite de triburi în timpul focarului COVID-19.

Morgan a numit oferta guvernatorului drept „încă o încercare nereușită de a împărți triburile.”

„Scrisoarea confirmă intenția reală a guvernatorului Stitt este de a distruge interesul tribal evidențiat în pachetele existente. Liderii tribului care au primit scrisoarea resping propunerea ca fiind lipsită de respect și de nepătruns ”, a spus Morgan.

Steve Mullins, unul dintre avocații din afara Stitt, a scris într-o scrisoare către liderii tribali că pandemia Corona a schimbat peisajul pentru guvernele tribale și non tribale.

„Acum, mai mult ca oricând, este timpul pentru noi să stăm împreună”, a scris Mullins.

Inclusiv cu scrisoarea este noul compact propus, care ar solicita triburilor să plătească o taxă forfetară de 5% din veniturile din jocuri de noroc și să autorizeze atât tribul cât și statul să ofere jocuri de noroc sportiv, a spus Morgan.

Compactul ar avea de asemenea mai multă putere cu statul de a interfera în operațiunile tribale ale cazinourilor, cum ar fi aprobarea vânzătorilor de cazino și instalarea unui număr minim de mașini electronice în podeaua cazinoului.

„Acest compact este o putere uriașă pentru biroul său”, a spus Morgan.