8.3 C
București
duminică, aprilie 5, 2020

Catena se așteaptă la o creștere suplimentară a cazinoului, în ciuda impactului Covid-19

Importante

Președintele Asociației pentru jocuri indiene din Oklahoma respinge oferta guvernatorului

Matthew Morgan, președintele Asociației de jocuri indiene din Oklahoma, a respins ultima ofertă de jocuri de noroc a guvernului Kevin Stitt și l-a acuzat...

Prima liga suspendata pe durata nedeterminată

Prima liga Engleză și English Football League (EFL) au anunțat că competițiile respective vor fi suspendate la nesfârșit până când va fi în siguranță...

Osaka extinde termenul limită pentru RFP al cazinoului

Prefectura Guvernului din Osaka a prelungit termenul de închidere a drepturilor de autor al cazinoului cu trei luni în vederea pandemiei coronavirusului. Guvernul de la...

Sands China obține scutiri la facilitatea de credit

Sands China Ltd, filiala Macau a Las Vegas Sands, a modificat condițiile unei facilități de împrumut de 2,0 miliarde USD pe care le deține. Facilitatea...

Catena Media a raportat o creștere de 5,7% a veniturilor de pe an pentru cele două luni până la 29 februarie, gigantul de marketing afiliat afirmând că anticipează o creștere suplimentară pe fondul pandemiei coronavirusului nou (Covid-19).

Într-o actualizare comercială, Catena a dezvăluit că veniturile din ianuarie și februarie s-au ridicat la 18,0 mil. EUR (16,4 mil. Lire / 19,5 mil. USD), veniturile cazinourilor reprezentând 59% din total, sport 35% și servicii financiare 5%.

Câștigurile înainte de dobânzi, impozite, amortizări și amortizări (EBITDA) pentru perioada de două luni au crescut cu 16,6% de la an la an la 8,6 milioane EUR, cu o marjă mai mare de 47,9%, față de 43,4% în 2019.

De asemenea, Catena a menționat că EBITDA ajustat, excluzând costurile nerecurente, a crescut cu 19,9% până la 8,9 milioane EUR, cu o marjă crescută de 49,2%.

Afacerea afiliată nu a făcut investiții majore în perioada respectivă și, până la sfârșitul lunii februarie, a avut numerar și echivalente de numerar de 19,2 milioane EUR și o poziție netă a datoriei purtătoare de dobândă de 162,5 milioane EUR.

În ceea ce privește performanțele actuale și viitorul afacerii, având în vedere situația continuă în ceea ce privește coronavirusul, Catena a declarat că se așteaptă să crească o evoluție pozitivă continuă în segmentul cazinoului său și nu prevede niciun impact negativ asupra veniturilor din trimestrul doi.

Catena a spus că segmentul său de cazino a continuat să funcționeze bine în martie, cu un trafic mai mare decât media în ianuarie și februarie 2020, când această zonă a activității a fost sursa principală de venit.

Cu toate acestea, în timp ce Catena a remarcat că suspendarea multor ligi sportive și amânarea unor evenimente majore ar putea avea impact asupra veniturilor din sport, ea lucrează cu operatori cheie pentru promovarea evenimentelor sportive care încă se desfășoară.

Pentru a atenua deficiența veniturilor din sport, Catena a spus că se va concentra pe creșterea afacerilor sale de cazinou, prin transformarea traficului dintr-o serie de site-uri legate de sport în venituri ale cazinourilor și reținerea cheltuielilor media cu marjă scăzută.

În plus, Catena a remarcat că a cunoscut o tendință pozitivă de trafic în segmentul serviciilor sale financiare.

“Credem că focarul Covid-19 nu va avea efecte negative pe termen lung negative asupra afacerii, iar evenimentele amânate în prezent ar putea contribui cu un efect pozitiv în viitor când vor fi reprogramate”, a spus Catena.

Directorul executiv Per Hellberg a adăugat: „Lumea se confruntă cu o situație neobișnuită și provocatoare din cauza Covid-19. Cel mai mare segment de afaceri al Catena Media, cazinoul, care a reprezentat 73% din EBITDA în ianuarie și februarie, este performant și arată o evoluție pozitivă în circumstanțele actuale.

„Mai multe evenimente sportive au fost anulate sau amânate, și nu este sigur cât timp va dura acest lucru, dar ne ocupăm de costuri și găsim fluxuri alternative de venituri pentru segmentul sportiv.

„Cu condiția ca evenimentele sportive să înceapă după vacanța de vară, ținta noastră rămâne neschimbată, pentru a atinge o creștere profitabilă de două cifre în 2020”.

Catena, care intenționează să publice rezultatele complete pentru primul trimestru la 20 mai, luna trecută a raportat o pierdere pe parcursul unui an de 10,5 mil. Euro pentru anul 2019, în principal din cauza unor taxe de depreciere aferente activelor dobândite între 2016 și 2018, în timp ce toate unitățile de afaceri de bază s-au luptat în perioada respectivă.

Veniturile pentru perioada de 12 luni până la 31 decembrie 2019 s-au ridicat la 102,8 mil. Euro, în scădere cu 2,1% față de 105,0 mil. Euro în anul precedent. Catena a înregistrat o scădere de 1,8% a veniturilor din căutare de la 89,9 mil. EUR la 88,3 mil. Euro, în timp ce veniturile plătite au scăzut, de asemenea, 15,0% la 11,9 mil. Euro, iar veniturile din abonamente 57,7% la 2,6 mil. Euro.

- Advertisement -

Mai multe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Ultimele postări

Prima liga suspendata pe durata nedeterminată

Prima liga Engleză și English Football League (EFL) au anunțat că competițiile respective vor fi suspendate la nesfârșit până când va fi în siguranță...

Norsk Rikstoto pentru a păstra monopolul norvegian al curselor de cai

Guvernul norvegian a hotărât că cotul național Norsk Rikstoto ar trebui să-și păstreze statutul de monopol al pariurilor de echitație în țară după ce...

Hotărârea judecătorească oprește procesul de licențare a agentiilor de pariuri sportive germane

Principalul organism de operator al cărților de sport din Germania, Deutscher Sportwettenverband (DSWV) a reacționat cu consternare, după ce Curtea Administrativă Darmstadt a oprit...

BtoBet lansează o nouă strategie a pariurilor sportive in era Covid-19

Furnizorul platformei BtoBet și-a anunțat noua strategie pentru ca operatorii să se adapteze la lipsa veniturilor din pariuri sportive în urma noului focar de...

Sky Racing World adaugă acoperire japoneză de curse de cai

Sky Racing World, o filială din SUA a operatorului australian Tabcorp, a lansat un nou produs de simulcasting care va pune la dispoziția clienților...