10 C
București
miercuri, noiembrie 25, 2020

Marea Britanie blochează cu succes activitățile de jocuri de noroc în timp ce Aussie Bank respectă regulile

Importante

Blocarea tranzacțiilor de jocuri de noroc prin aplicații bancare s-a dovedit a fi un succes răsunător în Marea Britanie.

Cu toate acestea, în Australia, o bancă a făcut exact opusul și a ridicat intenționat limita de cheltuieli folosind cardurile de credit ale unui jucător cu probleme.

Peste 500.000 de britanici au folosit deja opțiunile inovatoare de blocare a plăților pentru cazinouri și alte site-uri de jocuri de noroc din propriile conturi bancare, a informat recent Mail Daily. Rapoartele dezvăluie că banca Monzo, prima care a utilizat sistemul de auto-excludere timp de doi ani, are deja 220.000 de clienți care au folosit instrumentul.

Pe de altă parte, Starling Bank a raportat că 200 de mii de clienți, reprezentând aproape o șesime din portofoliul său total de clienți, au optat și pentru opțiunea de a bloca plățile de jocuri de noroc, în timp ce Lloyds Bank a încorporat deja 120 de mii de utilizatori în schema de auto-blocare și HSBC. a adăugat încă 30 de mii la total.

Comisia pentru jocuri de noroc din Marea Britanie (UKGC) a anunțat cu ceva timp în urmă că din aprilie intenționează să interzică utilizarea cărților de credit pentru activitățile legate de jocurile de noroc. Aceasta face parte dintr-o strategie a autorității de reglementare britanice care vizează reducerea daunelor cauzate de jocurile de noroc. De asemenea, încearcă să demonstreze parlamentului că nu acționează în mod deliberat, așa cum a fost sugerat, din cauza presupusului confort al UKGC în ceea ce privește operatorii autorizați.

CBA a abandonat jucătorul cu probleme la soarta sa
În timp ce acest lucru se întâmplă în Marea Britanie, băncile din Australia au luat în considerare inițiativa proprie de a interzice utilizarea cărților de credit la jocuri de noroc. Decizia recentă aprobată de Comisia de valori mobiliare și investiții australiene (ASIC) de a înainta un proces împotriva Băncii Commonwealth-ului din Austria (CBA) pentru ne protejarea cu adevărat a unui jucător de jocuri de noroc, arată în această direcție.

În perioada 2016 și 2017, CBA a decis în mod deliberat să crească limita de cheltuieli a jucătorului David Harris. Acest lucru s-a întâmplat în ciuda faptului că Harris însuși a notificat anterior CBA problemele sale de jocuri de noroc și dorința de a nu accepta nicio altă ofertă de credit până când nu a fost sigur că își poate controla comportamentul cu jocul.

CBA nu numai că a ignorat decizia jucătorului, dar a aprobat o creștere a limitei de credit de mai multe ori. În urmă cu doi ani, jucătorul a dezvăluit Comisiei Regale pentru Servicii Financiare că a informat banca că are probleme de jocuri de noroc, lucru pe care banca a putut să-l „vadă clar” din cauza tranzacțiilor pe care le-am făcut și nu înțeleg de ce continuă să-mi ofere mai mulți bani ”.

Într-un comunicat emis de CBA în această lună, banca a recunoscut că „nu am făcut ce trebuie pentru acest client și ne cerem scuze.” Banca a adăugat că după acel incident nefericit a făcut o serie de modificări, inclusiv blocurile de tranzacții inițiate de client.

După ce a admis eroarea sa și în conformitate cu prevederile Legii naționale privind protecția creditului pentru consumatori, ACB nu își va asuma nicio apărare, așa că așteaptă sistemul de justiție australian să stabilească o sancțiune împotriva băncii pentru eșecurile sale.

- Advertisement -

Mai multe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Ultimele postări

DraftKings asigură accesul pe piața Michigan cu Bay Mills

DraftKings și-a unit forțele cu Bay Mills Resort & Casino pentru a lansa pariuri sportive online, mobile și cu amănuntul în statul Michigan. Acordul de...

Proiectul de lege al Ucrainei pentru jocuri de noroc gata pentru a doua lectură

Un proiect de lege pentru legalizarea și reglementarea jocurilor de noroc online și terestre din Ucraina a fost aprobat de Comisia pentru finanțe, impozite...

Prima liga suspendata pe durata nedeterminată

Prima liga Engleză și English Football League (EFL) au anunțat că competițiile respective vor fi suspendate la nesfârșit până când va fi în siguranță...

Norsk Rikstoto pentru a păstra monopolul norvegian al curselor de cai

Guvernul norvegian a hotărât că cotul național Norsk Rikstoto ar trebui să-și păstreze statutul de monopol al pariurilor de echitație în țară după ce...

Hotărârea judecătorească oprește procesul de licențare a agentiilor de pariuri sportive germane

Principalul organism de operator al cărților de sport din Germania, Deutscher Sportwettenverband (DSWV) a reacționat cu consternare, după ce Curtea Administrativă Darmstadt a oprit...