20.8 C
București
vineri, mai 27, 2022

Națiunea indiană Catawba obține aprobarea pentru cazinoul din Carolina de Nord

Importante

Națiunea indiană Catawba a primit aprobarea guvernului federal pentru a construi și opera un cazinou pe un teren peste granița din Carolina de Nord.

Departamentul de Interne al SUA a curățat cererea tribului american american de a folosi 16 hectare de pământ în apropiere de Interstate 85 în Kings Mountain. Locația se află la aproximativ 35 de mile nord-vest de rezervația Catawba din statul South Carolina.

Investiția de 273 milioane de dolari în complexul de divertisment ar putea genera peste 1600 de locuri de muncă în construcții și poate crea peste 3000 de locuri de muncă directe și indirecte odată construite.

Tribul „este foarte recunoscător pentru decizia departamentului de a lua acest teren în încredere, permițându-ne să realizăm promisiunea autodeterminării, totuși de dezvoltare economică”, a declarat șeful tribului Bill Harris.

Liderii Catawba revendică proprietatea istorică și legală asupra terenului. Dar Banda de Est a Cherokee din Carolina de Nord, cu două cazinouri situate în munții statului, nu sunt de acord și spun că Catawba ar trebui să rămână în propriul lor stat.

„Guvernul federal nu are dreptul sau autoritatea de a crea o nouă rezervație pentru națiunea Catawba peste liniile de stat, pe teritoriul istoric Cherokee, doar pentru a construi un cazinou”, a spus șeful Richard Sneed.

Aprobarea Departamentului de Interne a apărut în sensul Carolina de Nord. Richard Burr, Thom Tillis și senatorul din Carolina de Sud, Lindsey Graham, au prezentat un proiect de lege anul trecut, ar fi îndrumat agenția să autorizeze jocurile de noroc pe teren.

Burr a numit decizia „apelul corect”.

„Congresul a intenționat întotdeauna ca tribul Catawba să poată lua terenuri în încredere în Carolina de Nord, unde au legături istorice profunde. Sper că această decizie va permite în sfârșit Catawbas să se apropie de obiectivul lor de a crea locuri de muncă și dezvoltare economică în Kings Mountain cu sprijin de stat și local”, a spus Burr într-un comunicat.

Bill Harris a spus că cazinoul va fi plătit de investitori neidentificați. Ar fi condus de Delaware North, care administrează locuri de sport și divertisment, pe lângă cazinouri.

„Este o îndreptare a unei greșeli. Am recăpătat acum ceea ce ne-a aparținut”, a spus Harris.

- Advertisement -

Mai multe

- Advertisement -

Ultimele postări

Macao întârzie revizuirea legii jocurilor din cauza pandemiei

Revizuirea legislației privind jocurile de noroc a fost amânată din cauza impactului pandemiei Covid-19, potrivit directorului executiv al SAR, Ho Iat Seng. Ho a spus...

Veniturile din jocurile de noroc în Europa scad cu aproape un sfert în 2020

Veniturile totale ale jocurilor de noroc din Europa vor scădea cu aproape un sfert anul acesta din cauza impactului pandemiei COVID-19. Noile date publicate de...

HeadsUp în discuții de fuziune și achiziție înainte de lansarea pariurilor din Canada

HeadsUp Entertainment - fostul proprietar al turneului canadian de poker - discută despre o potențială fuziune sau achiziție înainte de intrarea pe piața reglementată...

EGBA respinge propunerile suedeze de a înăsprii reglementările privind jocurile de noroc

Asociația Europeană pentru Jocuri și Pariuri (EGBA) a aruncat un raport suedez care solicită noi controale igaming, susținând că ar pune în pericol succesul...

Actualizare a regulamentelor jocurilor de noroc din Europa – Decembrie 2020

Sportbook.ro împreună cu Szilaghi Consulting oferă o imagine de actualitate a reglementărilor igaming din toată Europa. AUSTRIA Produse de jocuri de noroc reglementate: pariuri sportive, pariuri...